Βρετανία: Εξιτήριο για τον πρίγκιπα Φίλιππο

Βρετανία: Εξιτήριο για τον πρίγκιπα Φίλιππο Facebook Twitter
EPA
0

Ο δούκας του Εδιμβούργου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από έναν μήνα, μεταδίδουν τα βρετανικά Μέσα.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος λέγεται ότι έχει καλή διάθεση μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ολοκληρώνοντας την ανάρρωσή του έπειτα από μια επιτυχημένη επέμβαση καρδιάς.

Ο 99χρονος Φίλιππος, εισήχθη στο νοσοκομείο του King Edward VII στο κέντρο του Λονδίνου στις 16 Φεβρουαρίου μετά από αδιαθεσία, που αισθάνθηκε.

Αργότερα υποβλήθηκε σε μια επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση για προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση στις 3 Μαρτίου, σε άλλο νοσοκομείο του Λονδίνου, το St Bartholomew's.

Ο δούκας επέστρεψε στο Κάστρο του Windsor μετά από 28 διανυκτερεύσεις.

Σε δήλωση την Τρίτη, το Παλάτι ανέφερε ότι ο δούκας πήρε εξιτήριο «μετά από θεραπεία για λοίμωξη και επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση για προϋπάρχουσα πάθηση».

«Η Αυτού Μεγαλειότητα θέλει να ευχαριστήσει όλο το ιατρικό προσωπικό που τον φρόντισε και όλους, όσοι έχουν στείλει τις ευχές τους», ανέφερε η δήλωση.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος και η Βασίλισσα, 94 ετών, εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού τον Ιανουάριο. Ο ακριβής λόγος για την αρχική του είσοδο στο νοσοκομείο δεν είχε αποκαλυφθεί, αλλά τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έσπευσαν να αναφέρουν ότι δεν σχετίζεται με την πανδημία.

Ο δούκας, ο οποίος αποχώρησε από τα βασιλικά καθήκοντα το 2017, έχει λάβει θεραπεία και για άλλα ιατρικά ζητήματα αναφέρει το BBC, όπως η λοίμωξη της ουροδόχου κύστης το 2012 και μία διερευνητική χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά του τον Ιούνιο του 2013.

Τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας συνέχισαν με τα επίσημα καθήκοντά τους ενώ ο δούκας βρισκόταν στο νοσοκομείο. Η παραμονή στο νοσοκομείο του πρίγκιπα Φίλιππου συνέπεσε με τη συνέντευξη του δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ στην Όπρα Γουίνφρεΐ, που έχει προκαλέσει τριγμούς στην βρετανική κοινωνία αλλά κυρίως χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας στον Χάρι και την Μέγκαν.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ