Βρετανία: Επιθέσεις συμμοριών σε εν κινήσει φορτηγά - Κλέβουν playstation, τηλεοράσεις και κινητά

Βρετανία: Επιθέσεις συμμοριών σε εν κινήσει φορτηγά - Κλέβουν playstation, τηλεοράσεις και κινητά Facebook Twitter
EPA
0

Συμμορίες κακοποιών στη Βρετανία, εισβάλουν στις καρότσες των φορτηγών και κλέβουν αγαθά υψηλής αξίας τα οποία πρέπει να παραδοθούν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι The Times τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί μία σειρά από επιθέσεις σε φορτία με playstations, τηλεοράσεις, καλλυντικά, κινητά τηλέφωνα και τσιγάρα και ενώ οι κλέφτες χρησιμοποιούν μία σειρά από διαφορετικές τακτικές. Ωστόσο, το rollover, αποδεικνύεται η διασημότερη τακτική επιδρομής, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 27 κλοπές με αυτή τη μέθοδο φέτος.

Οι επιδρομές αυτές γίνονται από συμμορίες που χρησιμοποιούν τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα για να περικυκλώσουν ένα φορτηγό το οποίο κινείται με περίπου 80 χιλιόμετρα την ώρα. Ένας μέλος της συμμορίας, που συνήθως δένεται με σκοινί, βγαίνει από το αυτοκίνητο και ανοίγει την πόρτα της καρότσας του φορτηγού. Στη συνέχεια «πετάει» τα αγαθά στο αυτοκίνητο που βρίσκεται πίσω από το φορτηγό, το οποίο συνήθως έχει ανοιχτή ηλιοροφή. 

Σύμφωνα πάντα με τους The Times, τα rollover είναι περισσότερα καθώς η καταγραφή αφορά τα περιστατικά που σημειώθηκαν έως τον Σεπτέμβριο. Η αστυνομία εξέδωσε προειδοποιήσεις σχετικά με την τακτική. Ένα φορτηγό, το οποίο ταξίδευε βράδυ μεταξύ Λέστερσαϊρ και Νορφολκ δέχθηκε επίθεση στις 25 Σεπτεμβρίου. Η αστυνομία έκανε λόγο για κλοπή πακέτων υψηλής αξίας, αλλά δεν υπήρξαν συλλήψεις για το περιστατικό. Οι οδηγοί έχουν κληθεί να ενισχύσουν την ασφάλεια και να διαφοροποιήσουν τις διαδρομές ώστε να περιοριστούν οι επιθέσεις. 

Βρετανία: Επιθέσεις συμμοριών σε εν κινήσει φορτηγά - Κλέβουν playstation, τηλεοράσεις και κινητά Facebook Twitter

Η Navcis, το Σώμα που ασχολείται με την εγκληματικότητα στις μεταφορές, έλαβε κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, κλήσεις για 3.055 εγκληματικές ενέργειες σε φορτηγά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επιθέσεις αυτές είχαν κόστος 66 εκατομμύρια λίρες. 

Τον περασμένο μήνα δράστες έκλεψαν προϊόντα της Apple αξίας 5 εκατομμυρίων στερλινών, αφού έδεσαν τον οδηγό του οχήματος και έναν φρουρό ασφαλείας. Παράλληλα πολλές επιδρομές είχαν ως στόχο πολυτελή προϊόντα που πωλούνται από πολυκαταστήματα. Τον τελευταίο μήνα άγνωστοι έκλεψαν πάνω από 200 τηλεοράσεις που η αξία τους ξεπερνά τις 136.000 λίρες.

Όπως μεταδίδουν οι The Times τα αντικείμενα σε μικρότερα οχήματα βρίσκονται επίσης σε κίνδυνο. Στα Δυτικά Μίντλαντς η αστυνομία εξέδωσε προειδοποίηση για «πλιάτσικο» σε βαν. Σύμφωνα με την Chrys Rampley, πρώην διευθύντρια ασφαλείας στο Road Haulage Association, η «έκρηξη» των online αγορών συνεπάγεται με «περισσότερο ευάλωτους οδηγούς» σε βαν, οι οποίοι δεν έχουν έχουν εκπαιδευτεί πάνω σε ζητήματα ασφαλείας. 

Σύμφωνα με την ίδια, στις επιθέσεις ενάντια στα φορτηγά, υπάρχει εκ των έσω πληροφόρηση. «Κάποιος πρέπει να ξέρει το "πότε" και το "από πού", δεν γίνονται τυχαία αυτές οι επιθέσεις. Κάποιος έχει μιλήσει». 

Με πληροφορίες από The Times 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γενική απεργία και διαδηλώσεις για τη Γάζα «παρέλυσαν» την Ιταλία - Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους 

Διεθνή / Γενική απεργία και διαδηλώσεις για τη Γάζα «παρέλυσαν» την Ιταλία - Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους 

Η ιταλική κυβέρνηση επέκρινε έντονα την κινητοποίηση, με την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι να υποστηρίζει ότι πολλοί εργαζόμενοι εκμεταλλεύθηκαν την απεργία για να παρατείνουν το Σαββατοκύριακό τους
LIFO NEWSROOM
Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μεθόδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Διεθνή / Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο Τραμπ έδωσε τελεσίγραφο στη Χαμάς για το αμερικανικό σχέδιο — Υπόσχεται «κόλαση» αν δεν δεχθεί

Διεθνή / Γάζα: Ο Τραμπ έδωσε τελεσίγραφο στη Χαμάς για το αμερικανικό σχέδιο — Υπόσχεται «κόλαση» αν δεν δεχθεί

Χαρακτήρισε τη συμφωνία «τελευταία ευκαιρία» και προειδοποίησε ότι, σε περίπτωση απόρριψης, «θα ξεσπάσει βία πρωτοφανούς κλίμακας» εναντίον της Χαμάς
LIFO NEWSROOM
PAKISTAN KASMIR DIADILOSEIS

Διεθνή / Βία και αναταραχή στο Κασμίρ: Νεκροί, τραυματίες και αποκλεισμένες πόλεις

Τουλάχιστον 9 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Κασμίρ που ελέγχεται από το Πακιστάν - Ο πρωθυπουργός καλεί σε ειρηνική κινητοποίηση, ενώ οι συγκρούσεις επηρεάζουν καθημερινότητα και ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία Ελληνίδας στο Νιου Τζέρσεϊ: Ο 17χρονος πρώην σύντροφος ο δράστης - Τι έλεγε σε livestream πριν συλληφθεί

Διεθνή / Δολοφονία Ελληνίδας στο Νιου Τζέρσεϊ: Ο 17χρονος πρώην σύντροφος ο δράστης - Τι έλεγε σε livestream πριν συλληφθεί

Συγγενείς επιμένουν ότι ο 17χρονος Βίνσεντ Μπατιλόρο σχεδίαζε επί μήνες την πράξη του - Καθόταν έξω από το σπίτι της επί μήνες - Συγκλονίζει η μαρτυρία της γιαγιάς της 17χρονης - Τι στάση κρατά ο θείος του δράστη
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ

Διεθνή / Πεντάγωνο: Συμφωνητικά σιωπής και ανιχνευτές ψεύδους για να σταματήσουν οι διαρροές

Το Πεντάγωνο προτείνει NDA και τυχαίες εξετάσεις σε ανιχνευτές ψεύδους για χιλιάδες στελέχη και υπαλλήλους, σε μια κίνηση που στοχεύει στην πίστη του προσωπικού και τον περιορισμό διαρροών στα ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM