ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Βρετανία: Επιθέσεις συμμοριών σε εν κινήσει φορτηγά - Κλέβουν playstation, τηλεοράσεις και κινητά

Βρετανία: Επιθέσεις συμμοριών σε εν κινήσει φορτηγά - Κλέβουν playstation, τηλεοράσεις και κινητά Facebook Twitter
EPA
0

Συμμορίες κακοποιών στη Βρετανία, εισβάλουν στις καρότσες των φορτηγών και κλέβουν αγαθά υψηλής αξίας τα οποία πρέπει να παραδοθούν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι The Times τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί μία σειρά από επιθέσεις σε φορτία με playstations, τηλεοράσεις, καλλυντικά, κινητά τηλέφωνα και τσιγάρα και ενώ οι κλέφτες χρησιμοποιούν μία σειρά από διαφορετικές τακτικές. Ωστόσο, το rollover, αποδεικνύεται η διασημότερη τακτική επιδρομής, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 27 κλοπές με αυτή τη μέθοδο φέτος.

Οι επιδρομές αυτές γίνονται από συμμορίες που χρησιμοποιούν τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα για να περικυκλώσουν ένα φορτηγό το οποίο κινείται με περίπου 80 χιλιόμετρα την ώρα. Ένας μέλος της συμμορίας, που συνήθως δένεται με σκοινί, βγαίνει από το αυτοκίνητο και ανοίγει την πόρτα της καρότσας του φορτηγού. Στη συνέχεια «πετάει» τα αγαθά στο αυτοκίνητο που βρίσκεται πίσω από το φορτηγό, το οποίο συνήθως έχει ανοιχτή ηλιοροφή. 

Σύμφωνα πάντα με τους The Times, τα rollover είναι περισσότερα καθώς η καταγραφή αφορά τα περιστατικά που σημειώθηκαν έως τον Σεπτέμβριο. Η αστυνομία εξέδωσε προειδοποιήσεις σχετικά με την τακτική. Ένα φορτηγό, το οποίο ταξίδευε βράδυ μεταξύ Λέστερσαϊρ και Νορφολκ δέχθηκε επίθεση στις 25 Σεπτεμβρίου. Η αστυνομία έκανε λόγο για κλοπή πακέτων υψηλής αξίας, αλλά δεν υπήρξαν συλλήψεις για το περιστατικό. Οι οδηγοί έχουν κληθεί να ενισχύσουν την ασφάλεια και να διαφοροποιήσουν τις διαδρομές ώστε να περιοριστούν οι επιθέσεις. 

Βρετανία: Επιθέσεις συμμοριών σε εν κινήσει φορτηγά - Κλέβουν playstation, τηλεοράσεις και κινητά Facebook Twitter

Η Navcis, το Σώμα που ασχολείται με την εγκληματικότητα στις μεταφορές, έλαβε κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, κλήσεις για 3.055 εγκληματικές ενέργειες σε φορτηγά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επιθέσεις αυτές είχαν κόστος 66 εκατομμύρια λίρες. 

Τον περασμένο μήνα δράστες έκλεψαν προϊόντα της Apple αξίας 5 εκατομμυρίων στερλινών, αφού έδεσαν τον οδηγό του οχήματος και έναν φρουρό ασφαλείας. Παράλληλα πολλές επιδρομές είχαν ως στόχο πολυτελή προϊόντα που πωλούνται από πολυκαταστήματα. Τον τελευταίο μήνα άγνωστοι έκλεψαν πάνω από 200 τηλεοράσεις που η αξία τους ξεπερνά τις 136.000 λίρες.

Όπως μεταδίδουν οι The Times τα αντικείμενα σε μικρότερα οχήματα βρίσκονται επίσης σε κίνδυνο. Στα Δυτικά Μίντλαντς η αστυνομία εξέδωσε προειδοποίηση για «πλιάτσικο» σε βαν. Σύμφωνα με την Chrys Rampley, πρώην διευθύντρια ασφαλείας στο Road Haulage Association, η «έκρηξη» των online αγορών συνεπάγεται με «περισσότερο ευάλωτους οδηγούς» σε βαν, οι οποίοι δεν έχουν έχουν εκπαιδευτεί πάνω σε ζητήματα ασφαλείας. 

Σύμφωνα με την ίδια, στις επιθέσεις ενάντια στα φορτηγά, υπάρχει εκ των έσω πληροφόρηση. «Κάποιος πρέπει να ξέρει το "πότε" και το "από πού", δεν γίνονται τυχαία αυτές οι επιθέσεις. Κάποιος έχει μιλήσει». 

Με πληροφορίες από The Times 

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Διεθνή / Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Η νέα αποκάλυψη περί εξωγήινων έχει τα πάντα: μια φαινομενικά έγκυρη πηγή αποκαλύπτει μυστικά για μια κυβερνητική επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει το κοινό στο σκοτάδι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να την υποστηρίζει.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ