Βρετανία: Έφοδοι σε παράνομες λόγω κορωνοϊού συναθροίσεις - Συλλήψεις και κατασχέσεις όπλων

Βρετανία: Έφοδοι σε παράνομες λόγω κορωνοϊού συναθροίσεις - Συλλήψεις και κατασχέσεις όπλων Facebook Twitter
0

Η αστυνομία του Λονδίνου προχώρησε σε επτά συλλήψεις και κατέσχεσε ένα πυροβόλο όπλο κι ένα μαχαίρι κατά τη διάρκεια εφόδων που έκανε σε παράνομες συναθροίσεις σε δρόμους, όπου παραβιάζονταν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, σήμερα τα ξημερώματα.

Οι μεγάλες συναθροίσεις δεν επιτρέπονται στη Βρετανία λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορωνοϊού, ωστόσο ο συνδυασμός των υψηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στη χώρα, με τη σχεδιαζόμενη χαλάρωση των περιορισμών την 4η Ιουλίου είχε ως αποτέλεσμα πολίτες να αψηφήσουν τους κανόνες.

Η νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ήταν η τρίτη κατά σειρά όπου αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν βγει για να διαλύσουν συναθροίσεις στο Λονδίνο, δέχθηκαν επιθέσεις από συμμετέχοντες.

«Όλες οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες ήταν παράνομες και παραβίαζαν τους κανονισμούς για την COVID», δήλωσε ο Μπας Τζάβιντ της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που παρίσταντο συμμορφώθηκε με τις εντολές των αστυνομικών και απομακρύνθηκε από τους χώρους συγκεντρώσεων χωρίς πρόβλημα. Εντούτοις, για μία ακόμη φορά, ορισμένοι αρνήθηκαν να φύγουν και έγιναν βίαιοι».

Το μαχαίρι και το πυροβόλο όπλο κατασχέθηκαν στο Νιούχαμ, στο ανατολικό Λονδίνο. Δύο άνδρες συνελήφθησαν σε σχέση με τα όπλα.

Σε μια άλλη εκδήλωση, στο Κένσαλ Τάουν, στο δυτικό Λονδίνο, πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν για παραβίαση των υγειονομικών κανονισμών, διατάραξη της δημόσιας τάξης και επίθεση εναντίον αστυνομικών. Ένας από τους συλληφθέντες πέταξε ένα σκαμπό από μπαρ εναντίον αστυνομικού.

Την Πέμπτη, η αστυνομία γνωστοποίησε ότι 22 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ταραχών σε μια παράνομη μουσική εκδήλωση στο Μπρίξτον, στο νότιο Λονδίνο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM