Εν μέσω lockdown, όχι μόνο οι μεγάλοι, αλλά κυρίως τα παιδιά προσπαθούσαν να βρουν τρόπους και δραστηριότητες να μένουν απασχολημένα και χαρούμενα, κόντρα στη δυσοίωνη και αλλόκοτη αυτή συνθήκη που βίωνε ολόκληρη η ανθρωπότητα.

 

Για έναν επτάχρονο από το Έσεξ αυτό μεταφράστηκε στη δημιουργία ενός κρυπτόλεξου με... υψηλό νόημα και αποδέκτη: Τη βασίλισσα Ελισάβετ.

 

Ο μικρός Τίμοθι Μάντερς ανησυχούσε πως η αυτοαπομόνωση θα έθλιβε τη βασίλισσα, οπότε της έφτιαξε ένα παζλ με θέμα την ευτυχία ώστε να την κρατήσει δραστήρια.

 

Βρετανία: 7χρονος έφτιαξε κρυπτόλεξο στην Ελισάβετ «για να μη νιώθει μόνη» - Κι εκείνη του απάντησε

 

Και η βασίλισσα του απάντησε - δια της γραμματέως της- κάτι που έκανε ευτυχισμένο τον 7χρονο. 

 

«Ήταν πολύ ωραίο το γράμμα και σημαντικό και ένιωσα χαρούμενος που της άρεσε. Ίσως ήθελε μια δραστηριότητα» λέει ο μικρός.

 

Βρετανία: 7χρονος έφτιαξε κρυπτόλεξο στην Ελισάβετ «για να μη νιώθει μόνη» - Κι εκείνη του απάντησε

 

Η μαμά του εξηγεί πως η ιδέα του προέκυψε από την ανησυχία πως η βασίλισσα και πολλοί άλλοι άνθρωποι ίσως ένιωθαν θλίψη, μοναξιά και ανία λόγω του lockdown: «Θέλησε να κάνει κάτι για να την κάνει να χαρεί και μάλιστα το έγραψε με τα πιο περιποιημένα του γράμματα. Το έστειλε μαζί με ένα γράμμα που έλεγε πως επειδή ίσως ένιωθε μόνη και θλιμένη, το θέμα του κρυπτόλεξου ήταν η ευτυχία, με στόχο οι λέξεις να της δημιουργούν ευχάριστες σκέψεις όταν θα το έλυνε».

 

Μια από τις γραμματείς της Βασίλισσας απάντησε στον Τίμοθι για να τον ευχαριστήσει για το «ευγενικό του γράμμα και το κρυπτόλεξο». Όπως του έγραφε, η Βασίλισσα του ευχόταν «υγεία και χαρά» και πως «εκτίμησε δεόντως τη στοχαστικότητά του».

 

Βρετανία: 7χρονος έφτιαξε κρυπτόλεξο στην Ελισάβετ «για να μη νιώθει μόνη» - Κι εκείνη του απάντησε

 

Κι επειδή για τον Τίμοθι η ευτυχία (πρέπει να) είναι υπόθεση συλλογική, παρακάλεσε τη μαμά του να βγάλει φωτοτυπία του κρυπτόλεξου και να τα μοιράσει στη γειτονιά τους.

 

«Επέμενε να μου λέει να μη στείλω το αυθεντικό σε κάποιον άλλον γιατί ήταν για τη Βασίλισσα. Πάντα σκέφτεται και τους άλλους» παραδέχεται η μαμά του.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr