Μια 21χρονη γυναίκα στη Βρετανία που υποδυόταν τον έφηβο, εκτιμάται ότι έχει επιτεθεί σεξουαλικά σε δεκάδες ανήλικα κορίτσια.

 

Η Τζέμα Γουάτς παρουσιαζόταν ως ο 16χρονος Τζέικ Γουάτον. Προσέγγιζε ανήλικες μέσω των social media, τις έπειθε ότι επρόκειτο για ένα αγόρι της ηλικίας τους και τις συναντούσε. Την Παρασκευή ενώπιον του δικαστηρίου δήλωσε ένοχη για επτά κατηγορίες μεταξύ των οποίων και για σεξουαλική επίθεση. Οι κατηγορίες αφορούν τέσσερα κορίτσια, μια 14χρονη και τρεις 15χρονες, αλλά η αστυνομία φοβάται ότι τα θύματα είναι πολλά περισσότερα.

 

Πώς έπειθε τα κορίτσια η Γουάτς

 

Η 21χρονη Τζέμα Γουάτς ζούσε στο Ενφιλντ, στο βόρειο Λονδίνο, με τη μητέρα της. Για να πείσει ως 16χρονος Τζέικ, μάζευε τα μακριά μαλλιά της, φορούσε καπέλο, φαρδιές φόρμες και φούτερ. Μάλιστα, ήταν τόσο πειστική, που είχε περάσει χρόνο ως Τζέικ και με τους γονείς κάποιων εκ των θυμάτων της.

 

Στα social media, η 21χρονη χρησιμοποιούσε την πραγματική φωτογραφία της και έβαζε στο στόχαστρο κορίτσια 14-16 ετών. Δημοσίευε βίντεο με σκέιτμπορντ, χρησιμοποιούσε την αργκό των εφήβων και κολάκευε τα κορίτσια, στέλνοντας μηνύματα με κομπλιμέντα. Αντάλλαζε με τα θύματά της μηνύματα, μεταξύ των οποίων και αποκαλυπτικές φωτογραφίες, ενώ μιλούσε μαζί τους και στο τηλέφωνο, προτού συναντηθούν.

 

Εκτιμήσεις για έως και 50 θύματα

 

Οι αρχές της Βρετανίας εκτιμούν ότι τα θύματα της Γουάτς μπορεί να φτάνουν ακόμη και τα 50 κορίτσια. «Ήταν μια υπόθεση που άλλαξε τη ζωή όλων των θυμάτων που εμπλέκονται. Πίστευαν ότι είχαν σχέση με ένα έφηβο αγόρι, για να ανακαλύψουν τελικά ότι στην πραγματικότητα ήταν γυναίκα. Για κάποια από τα κορίτσια, αυτή ήταν η πρώτη σχέση τους», δήλωσε η Φιλίπα Κένραιτ της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

 

Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές έχουν ταυτοποιήσει επτά θύματα, κάποια από τα οποία όμως δεν θέλουν να καταθέσουν. «Πιστεύω ότι θα προκύψουν κι άλλα θύματα που είχαν σχέση με την Γουάτς, που τώρα θα συνειδητοποιήσουν ότι ήταν γυναίκα. Πιστεύω ότι θα είναι 20-50 άτομα», δήλωσε η Κένραιτ.

 

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

 

Η αστυνομία του Χάμσαϊρ άρχισε να ασχολείται με την Τζέμα Γουάτς τον Μάρτιο του 2018, όταν ένας γιατρός εξέφρασε ανησυχία ότι ένα κορίτσι είχε σχέση με μεγαλύτερο αγόρι. Η Μητροπολιτική Αστυνομία ενεπλάκη λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2018, όταν η Γουάτς παραδέχθηκε ότι υπήρξε σεξουαλικά ενεργή ως Τζέικ με τα τρία πρώτα θύματα.

 

Αφέθηκε αρχικά ελεύθερη, ενώ συνεχιζόταν η έρευνα, αλλά συνελήφθη εκ νέου τον Οκτώβριο του 2018, όταν η αστυνομία την βρήκε με ανήλικο κορίτσι, την εξαφάνιση του οποίου είχαν δηλώσει οι γονείς της. Μάλιστα, αρχικά οι αστυνομικοί πίστευαν ότι η Γουάτς ήταν ο 16χρονος Τζέικ και τον επέστρεφαν πίσω στο σπίτι του στο Λονδίνο, προτού συνδέσουν τις υποθέσεις.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr