Βρετανία: 15 χρόνια φυλακή σε φοιτητή που έφτιαξε και τοποθέτησε βόμβα στο μετρό για να κάνει "φάρσα"

Βρετανία: 15 χρόνια φυλακή σε φοιτητή που έφτιαξε και τοποθέτησε βόμβα στο μετρό για να κάνει "φάρσα" Facebook Twitter
0

Ένας 20χρονος Βρετανός φοιτητής καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 15 ετών επειδή τοποθέτησε στο μετρό του Λονδίνου έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος απενεργοποιήθηκε από τους πυροτεχνουργούς την τελευταία στιγμή.

 

Ο Ντέιμον Σμιθ, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τζιχαντιστές, έφτιαξε τη βόμβα στο σπίτι του χρησιμοποιώντας ένα ξυπνητήρι που είχε αγοράσει από ένα σουπερμάρκετ έναντι δύο λιρών. Για να τα καταφέρει ακολούθησε τις οδηγίες που βρήκε στο διαδίκτυο, σε ένα κείμενο της Αλ Κάιντα που αφορούσε την κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών.

 

Ο συνήγορός του επέμεινε ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι "ένας τζιχαντιστής έμπλεος μένους" και επικαλέστηκε μια ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη σύμφωνα με την οποία ο φοιτητής πάσχει από μια μορφή αυτισμού. Ο ίδιος ο Σμιθ εξήγησε ότι στόχος του ήταν να κάνει "μια φάρσα".

 

Τον Οκτώβριο του 2016 ο νεαρός, ηλικίας 19 ετών τότε, άφησε ένα σακίδιο γεμάτο με εκρηκτικές ύλες και βίδες σε έναν συρμό του μετρό. Είχε προγραμματίσει το ξυπνητήρι για να πυροδοτηθεί ο μηχανισμός λίγα λεπτά αργότερα. Ωστόσο, άλλοι επιβάτες είδαν το εγκαταλειμμένο σακίδιο και ειδοποίησαν τον μηχανοδηγό ο οποίος αρχικά νόμιζε ότι κάποιος το ξέχασε και το πήρε μαζί του στην καμπίνα του. Όταν παρατήρησε τα καλώδια που έβγαιναν από το σακίδιο σήμανε συναγερμό.

 

Από την έρευνα στο σπίτι του φοιτητή διαπιστώθηκε ότι είχε εμμονή με τις βόμβες και τα όπλα. Σε έναν φορητό υπολογιστή βρέθηκε και μια φωτογραφία του όπου πόζαρε κρατώντας όπλα και έφερε τη λεζάντα: "2016-μαχητής του Ισλαμικού Κράτους".

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM