Βρετανία: 15 χρόνια φυλακή σε φοιτητή που έφτιαξε και τοποθέτησε βόμβα στο μετρό για να κάνει "φάρσα"

Βρετανία: 15 χρόνια φυλακή σε φοιτητή που έφτιαξε και τοποθέτησε βόμβα στο μετρό για να κάνει "φάρσα" Facebook Twitter
0

Ένας 20χρονος Βρετανός φοιτητής καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 15 ετών επειδή τοποθέτησε στο μετρό του Λονδίνου έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος απενεργοποιήθηκε από τους πυροτεχνουργούς την τελευταία στιγμή.

 

Ο Ντέιμον Σμιθ, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τζιχαντιστές, έφτιαξε τη βόμβα στο σπίτι του χρησιμοποιώντας ένα ξυπνητήρι που είχε αγοράσει από ένα σουπερμάρκετ έναντι δύο λιρών. Για να τα καταφέρει ακολούθησε τις οδηγίες που βρήκε στο διαδίκτυο, σε ένα κείμενο της Αλ Κάιντα που αφορούσε την κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών.

 

Ο συνήγορός του επέμεινε ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι "ένας τζιχαντιστής έμπλεος μένους" και επικαλέστηκε μια ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη σύμφωνα με την οποία ο φοιτητής πάσχει από μια μορφή αυτισμού. Ο ίδιος ο Σμιθ εξήγησε ότι στόχος του ήταν να κάνει "μια φάρσα".

 

Τον Οκτώβριο του 2016 ο νεαρός, ηλικίας 19 ετών τότε, άφησε ένα σακίδιο γεμάτο με εκρηκτικές ύλες και βίδες σε έναν συρμό του μετρό. Είχε προγραμματίσει το ξυπνητήρι για να πυροδοτηθεί ο μηχανισμός λίγα λεπτά αργότερα. Ωστόσο, άλλοι επιβάτες είδαν το εγκαταλειμμένο σακίδιο και ειδοποίησαν τον μηχανοδηγό ο οποίος αρχικά νόμιζε ότι κάποιος το ξέχασε και το πήρε μαζί του στην καμπίνα του. Όταν παρατήρησε τα καλώδια που έβγαιναν από το σακίδιο σήμανε συναγερμό.

 

Από την έρευνα στο σπίτι του φοιτητή διαπιστώθηκε ότι είχε εμμονή με τις βόμβες και τα όπλα. Σε έναν φορητό υπολογιστή βρέθηκε και μια φωτογραφία του όπου πόζαρε κρατώντας όπλα και έφερε τη λεζάντα: "2016-μαχητής του Ισλαμικού Κράτους".

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Τι είναι αυτό που πραγματικά τον έπεισε να εγκαταλείψει επιτέλους το Royal Lodge, την ώρα που υπήρχαν πολλαπλές οικογενειακές και πολιτικές πιέσεις και ο ίδιος θεωρούσε ότι μια δημόσια αποχώρηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως παραδοχή ενοχής
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

Διεθνή / Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

«Ο Έπσταϊν ήταν Δημοκρατικός, και είναι πρόβλημα των Δημοκρατικών...Όλοι ξέρουν για αυτόν. Μην χάνετε τον χρόνο σας με τον Τραμπ. Έχω μια χώρα να διοικήσω!», έγραψε σε ανάρτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
«Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Διεθνή / «Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Κεντρικό στοιχείο του αμερικανικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία μιας διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, που προβλέπεται να στηριχθεί κυρίως σε ευρωπαϊκά στρατεύματα
LIFO NEWSROOM