Βραζιλία: Νέο άγαλμα του Ιησού Χριστού, ψηλότερο από εκείνο στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Βραζιλία: Νέο άγαλμα του Ιησού Χριστού, ψηλότερο από εκείνο στο Ρίο ντε Τζανέιρο Facebook Twitter
EPA
0

Ένα νέο άγαλμα του Ιησού Χριστού, υψηλότερο από εκείνο που βρίσκεται στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, κατασκευάζεται στη Βραζιλία.

Το άγαλμα του Χριστού Προστάτη βρίσκεται στην πόλη Encantado, στα βόρεια της χώρας και το ύψος του θα αγγίζει τα 43 μέτρα, μαζί με τη βάση του. Το κεφάλι και τα σε διάταση τοποθετήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Οι εργασίες ξεκίνησα το 2019. Η ιδέα προήλθε από έναν τοπικό πολιτικό, τον Adroaldo Conzatti, ο οποίος τον Μάρτιο πέθανε από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή του αγάλματος, κόστους 350.000 ευρώ, το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί αργότερα μέσα στη χρονιά. Χρηματοδοτείται από δωρεές, τόσο από ιδιώτες όσο και από επιχειρήσεις.

Η απόσταση από το ένα χέρι στο άλλο είναι 36 μέτρα. Ένα εσωτερικό ασανσέρ θα μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα παρατηρητήριο που θα βρίσκεται στο ύψος του στήθους.

Μόνο το άγαλμα του Ιησού Χριστού που εγκαινιάστηκε στην Ινδονησία το 2015 με ύψος 52,55 μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της βάσης του, και το άγαλμα του Ιησού Χριστού στην Πολωνία, με ύψος 52,5 μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του λοφίσκου πάνω στον οποίο έχει τοποθετηθεί, είναι υψηλότερα από το υπό ανέγερση στη Βραζιλία.

Το εμβληματικό άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο έχει ύψος 38 μέτρα. Υπάρχουν, ωστόσο, αρκετά ακόμα αγάλματα στον κόσμο που είναι υψηλότερα, ανάμεσα σε αυτά της Παρθένου Μαρίας και του Βούδα.

Βραζιλία: Νέο άγαλμα του Ιησού Χριστού, ψηλότερο από εκείνο στο Ρίο ντε Τζανέιρο Facebook Twitter

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM