Βραζιλία: Μέλος του Κογκρέσου κατηγορείται ότι έβαλε τα παιδιά της να σκοτώσουν τον σύζυγό της

Βραζιλία: Μέλος του Κογκρέσου κατηγορείται ότι έβαλε τα παιδιά της να σκοτώσουν τον σύζυγό της Facebook Twitter
0

Η Φλορντελίς ντος Σάντος, μέλος του κογκρέσου στη Βραζιλία, κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε τη δολοφονία του συζύγου της, με τη βοήθεια πολλών εκ των παιδιών τους, ανακοίνωσαν σήμερα οι εισαγγελικές αρχές.


Ο 42χρονος Ευαγγελικός πάστορας Άντερσον ντου Κάρμο εκτελέστηκε με 30 σφαίρες, τον Ιούνιο του 2019, μέσα στο γκαράζ του σπιτιού της οικογένειας, στο Νιτερόι, κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. 

Η Φλορντελίς είχε εκλεγεί πανηγυρικά στο κοινοβούλιο με το συντηρητικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) το 2018. Η «μαμά» των φτωχών συνοικιών του Ρίο, γεννήθηκε σε μια φαβέλα. Απέκτησε τέσσερα παιδιά με τον Άντερσον και κατόπιν υιοθέτησαν μαζί 50 βρέφη, παιδιά και εφήβους, ιδρύοντας μια Ευαγγελική κοινότητα. Η ιστορία της παρουσιάστηκε σε ένα ντοκιμαντέρ στο TV Globo το 2009.


«Η Φλορντελίς ενορχήστρωσε τον φόνο», έπεισε τους γιους της να τον σκοτώσουν και παρουσίασε τη δολοφονία σαν ληστεία που πήγε στραβά, σύμφωνα με την εισαγγελία του Ρίο, που έχει ασκήσει δίωξη στην 59χρονη πρώην τραγουδίστρια της γκόσπελ μουσικής.

Προηγουμένως, είχε προσπαθήσει τουλάχιστον έξι φορές να σκοτώσει τον σύζυγό της ρίχνοντας δηλητήριο στο φαγητό ή το ποτό του.


Σύμφωνα με τις αρχές, ο Φλάβιο ντος Σάντος Ροντρίγκες, βιολογικός γιος της Φλορντελίς, πυροβόλησε τον Άντερσον με ένα όπλο που είχε αγοράσει ο Λούκας Σέζαρ ντος Σάντος, υιοθετημένος γιος του ζεύγους. Και οι δύο έχουν προφυλακιστεί εδώ και έναν χρόνο.


Ο Άντερσον δολοφονήθηκε επειδή «ασκούσε αυστηρό έλεγχο στα οικονομικά της οικογένειας» και «εμπόδιζε τα πρόσωπα που ήταν πιο στενά συνδεδεμένα με τη Φλορντελίς να έχουν καλύτερη μεταχείριση από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας».


Συνολικά για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται 11 πρόσωπα. Η Φλορντελίς θα συλληφθεί εφόσον αρθεί η πολιτική ασυλία της. «Είναι πολύ ταραγμένη από όλα αυτά που συνέβησαν, επειδή είναι αθώα», είπε ο δικηγόρος της, σύμφωνα με τα τοπικά μμε. Στο μεταξύ ωστόσο, της απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

«Η έρευνα έδειξε ότι όλη αυτή η εικόνα του αλτρουισμού και της ηθικής δεν ήταν παρά ένα μέσο γι αυτήν ώστε να φτάσει σε υψηλή οικονομική και πολιτική θέση», σχολίασε ο αστυνομικός διευθυντής Άλαν Ντουάρτε, μιλώντας στο κανάλι TV Globo.


Με πληροφορίες από France24 και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

Διεθνή / Μπαράκ Ομπάμα: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ντροπή» - Η απάντηση για το ρατσιστικό βίντεο του Τραμπ

«Υπάρχει ένα είδος φθηνού θεάματος που εκτυλίσσεται στα social media και στην τηλεόραση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια podcast
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM