Βραζιλία και Βενεζουέλα δήλωσαν έτοιμες για την υποδοχή προσφύγων

Βραζιλία και Βενεζουέλα δήλωσαν έτοιμες για την υποδοχή προσφύγων Facebook Twitter
3

Η Βραζιλία υποδέχεται τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και την βόρεια Αφρική με "ανοιχτές αγκάλες", δήλωσε η πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ."Θα ήθελα να αδράξουμε αυτήν την ευκαιρία για να επαναλάβουμε τη θέση της κυβέρνησής μας όσον αφορά την υποδοχή ανθρώπων που έχουν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους και θα ήθελαν να έρθουν να ζήσουν, να εργαστούν και να συμβάλουν στην ευημερία και την ειρήνη στην Βραζιλία", δήλωσε η Ρουσέφ μιλώντας χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο TeleSur.

 

"Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, της κρίσης την οποία περνάμε, εμείς εξακολουθούμε να δεχόμαστε τους πρόσφυγες με ανοιχτές αγκάλες", πρόσθεσε η Ρουσέφ.


Σύμφωνα με το δίκτυο αυτό, η Βραζιλία έχει υποδεχθεί 1.700 Σύρους πρόσφυγες από το 2013, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην περιοχή από το 2011 που άρχισε ο πόλεμος στην Συρία.


Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε χθες πως έδωσε εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να διοργανώσει την υποδοχή 20.000 προσφύγων από την Συρία στους κόλπους της συριακής κοινότητας της Βενεζουέλας.


"Έδωσα εντολή (στην υπουργό Εξωτερικών) Ντέλσι Ροντρίγκες να συναντηθεί με την συριακή κοινότητα, καθώς η Βενεζουέλα θα υποδεχθεί 20.000 Σύρους στους κόλπους της συριακής διασποράς", δήλωσε ο Μαδούρο.


"Θέλω οι 20.000 Σύροι, οι συριακές οικογένειες, να έρθουν στην πατρίδα μας την Βενεζουέλα", σημείωσε ο πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει στη χώρα του "μια μεγάλη συριακή κοινότητα".

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ