Βουλγαρία: Προβληματισμός στις Αρχές για τον θάνατο 24 ηλικιωμένων σε ίδρυμα

Βουλγαρία: Προβληματισμός στις Αρχές για τον θάνατο 24 ηλικιωμένων σε ίδρυμα Facebook Twitter
0

Προβληματισμό προκαλεί στις Αρχές ο θάνατος 24 ηλικιωμένων σε ίδρυμα στη Βουλγαρία.

Ειδικότερα, η Συνήγορος του Πολίτη στη Βουλγαρία, Ντιάνα Κοβάτσεβα, ενημέρωσε τον Γενικό Εισαγγελέα, Ιβάν Γκέσεφ, για 24 θανάτους, στη διάρκεια το 2019, σε ίδρυμα για ηλικιωμένους με άνοια.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα δίχως προειδοποίηση, οι ειδικοί διαπίστωσαν εξαιρετικά κακές συνθήκες διαβίωσης στο ίδρυμα. Η Κοβάτσεβα αναμένει από τον κ. Γκέσεφ να βοηθήσει να σταματήσει η πιθανή εξευτελιστική μεταχείριση των ηλικιωμένων και να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Το ίδρυμα για ηλικιωμένους με άνοια στο Γκόρσκο Κόσοβο έχει δυνατότητα περίθαλψης 60 ασθενών και σήμερα περιθάλπει 57, τονίζει η κ. Κοβάτσεβα στην επιστολή που απέστειλε στον γενικό εισαγγελέα. Πολλοί από τους ασθενείς είναι δεμένοι στα κρεβάτια τους και οι περισσότεροι από αυτούς είναι πάρα πολύ αδύνατοι.

Ομάδα του Γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη είχε πραγματοποιήσει ελέγχους στο ίδιο ίδρυμα το 2013 και τότε, είχε υποβάλλει, συστάσεις στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής και στον δήμαρχο του δήμου Σούχιντολ για τη βελτίωση των υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας που παρέχονται στο ίδρυμα. Ωστόσο, τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας είναι παρόμοια με αυτά του 2013, δήλωσε η κ. Κοβάτσεβα, προσθέτοντας ότι το πιο ανησυχητικό γεγονός είναι οι 24 θάνατοι που σημειώθηκαν στο ίδρυμα από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον πρόσφατο έλεγχο που διενήργησε η ομάδα της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΒΤΑ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ