Βουλευτής του Τραμπ κατά Βρετανίδας δημοσιογράφου: «Δεν δίνουμε δεκάρα για τη γνώμη σου, γύρνα στη χώρα σου»

«Δεν δίνουμε δεκάρα για τη γνώμη σου, γιατί δε γυρνάς στη χώρα σου;» Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από τη λεκτική διαμάχη της Ρεπουμπλικανής Βουλεύτριας Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν με τη δημοσιογράφο του Sky News - Φωτ: C-Span
0

Στις ΗΠΑ, η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν είπε σε μία δημοσιογράφο του Sky News «να επιστρέψει πίσω στη χώρα της», αφού ρωτήθηκε σχετικά με την πρόσφατη διαρροή των στρατιωτικών σχεδίων των ΗΠΑ

Η αποκάλυψη ότι κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι συζητούσαν τα επιχειρησιακά σχέδια των ΗΠΑ σε ομαδική συνομιλία στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Signal, στην οποία κατά λάθος συμπεριέλαβαν έναν δημοσιογράφο του The Atlantic, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

«Δεν δίνουμε δεκάρα για τη γνώμη σου και το ρεπορτάζ σου. Γιατί δεν επιστρέφεις στη χώρα σου;», δήλωσε η Γκριν δείχνοντας τη δημοσιογράφο, η οποία απάντησε ότι είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο, όταν τη ρωτούσε με ένταση «από πού είναι».

Οι κάμερες του C-Span κατέγραψαν την αλληλεπίδραση μεταξύ της νομοθέτη από την πολιτεία Τζόρτζια και της δημοσιογράφου, η οποία προσπάθησε να συνεχίσει τη σειρά των ερωτήσεων της.

«Θα έπρεπε να νοιάζεστε για τα δικά σας σύνορα. Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι, να νοιάζεστε για τους ανθρώπους από τη χώρα σας», συνέχισε η Γκριν. «Τι γίνεται με όλες τις γυναίκες που βιάζονται από μετανάστες, σας ενδιαφέρει;».

«Δεν δίνουμε δεκάρα για τη γνώμη σου, γιατί δε γυρνάς στη χώρα σου;» Facebook Twitter
Η Ρεπουμπλικανή Βουλεύτρια Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν / Φωτ: EPA, αρχείου

Το 2022, η Γκριν είχε κάνει παρόμοια σχόλια προς τη Βρετανίδα δημοσιογράφο Σιομπάν Κένεντι, του Channel 4. Στο περιστατικό της Τετάρτης, η Ρεπουμπλικανή βουλευτής είπε ότι δεν θα απαντήσει στην ερώτηση της δημοσιογράφου του Sky News «γιατί δεν με ενδιαφέρει το δίκτυό της».

Στη συνέχεια απάντησε σε μια ξεχωριστή ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο είναι ασφαλές για κορυφαίους Αμερικανούς αξιωματούχους να συζητούν τα επιχειρησιακά τους σχέδια στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Signal.

«Θέλετε να μάθετε για την πλήρη αδιαφορία σχετικά με την επιχειρησιακή ασφάλεια; Θα πρέπει να μιλήσετε για την κυβέρνηση Μπάιντεν, πώς άνοιξε τα σύνορά μας στους τρομοκράτες, στα καρτέλ, στην εμπορία παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς, στην εμπορία ανθρώπων και στη διακίνηση ναρκωτικών μέσω των συνόρων μας επί τέσσερα χρόνια», απάντησε η Γκριν.

Η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν έχει αναπαράγει πολλές φορές θεωρίες συνωμοσίας στο παρελθόν. Το 2018, με ανάρτηση της στο Facebook, είχε ισχυριστεί ότι ένα «τεράστιο διαστημικό λέιζερ» και η οικογένεια Ρόθτσαϊλντ είχαν προκαλέσει τις καταστροφικές φωτιές που τότε ταλάνιζαν την Καλιφόρνια.

«Δεν δίνουμε δεκάρα για τη γνώμη σου, γιατί δε γυρνάς στη χώρα σου;» Facebook Twitter
Η ανάρτηση της Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν το 2018

Μετά την εκλογή της στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 2020, η Τέιλορ Γκριν ισχυρίστηκε ότι οι Δημοκρατικοί της αντίπαλοι «κάνουν τα παιδιά γκέι και σκοτώνουν τα έμβρυα».

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM