Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Στο εξώφυλλο του περιοδικού TIME ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: εξώφυλλο στο περιοδικό TIME Facebook Twitter
Φωτ.: Alexander Chekmenev για το περιοδικό TIME
0

Στο εξώφυλλο του περιοδικού TIME φιλοξενείται ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τη φωτογράφιση να γίνεται στις 19 Απριλίου στο Κίεβο, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στο ουκρανικό έδαφος.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας πόζαρε στον φωτογραφικό φακό του Αλεξάντερ Τσεκμένεβ και απαθανατίστηκε σε ένα ασπρόμαυρο στιγμιότυπο.

Σύμφωνα το TIME δημοσιογράφος του περιοδικού βρέθηκε στον Απρίλιο στο επιτελείο του, προκειμένου να διαπιστώσει πώς ο Βολοντίμιρ Ζελένσκ και οι σύμβουλοί του βιώνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και ποιες είναι οι πολιτικές τους κινήσεις.

«Οι νύχτες είναι πιο δύσκολες, με τον πρόεδρο να ξαπλώνει, ενώ οι σειρήνες από την αεροπορική επιδρομή ηχούν στα αυτιά του και το τηλέφωνο βουίζει δίπλα του» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το περιοδικό.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: εξώφυλλο στο περιοδικό TIME Facebook Twitter

Συνεχίζοντας την περιγραφή ο δημοσιογράφος του TIME σημειώνει πως «η οθόνη του κάνει το πρόσωπό του να μοιάζει με φάντασμα στο σκοτάδι, τα μάτια του σαρώνουν μηνύματα που δεν είχε την ευκαιρία να διαβάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάποια από τη γυναίκα του και τα παιδιά του, αρκετά από τους συμβούλους του, λίγα από τα στρατεύματά του, που περικυκλώθηκαν στα καταφύγιά τους και του ζητούν ξανά και ξανά περισσότερα όπλα για να σπάσουν τη ρωσική πολιορκία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας μέσα στο καταφύγιό του συνηθίζει να κοιτά την ημερήσια ατζέντα ακόμη κι όταν η μέρα τελειώνει. «Ξυπνάει κι αναρωτιέται μήπως έχασε κάτι, μήπως ξέχασε κάτι». Όπως περιέγραψε ο Ζελένσκι στον δημοσιογράφο δεν είναι το άγχος που τον δυσκολεύει να κοιμηθεί. «Με ενοχλεί η συνείδησή μου» λέει, καθώς οι βόμβες εξακολουθούν να πέφτουν σε περιοχές της Ουκρανία. «Οι άμαχοι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι σε υπόγεια ή κάτω από ερείπια. Οι Ρώσοι εξακολουθούν να διαπράττουν εγκλήματα πολέμου, βιασμούς και βασανιστήρια. Οι βόμβες τους ισοπεδώνουν ολόκληρες πόλεις».

«Μέσα σε όλα αυτά, ο Ζελένσκι, ο κωμικός που έγινε πρόεδρος, πρέπει να κρατήσει τους πολίτες αφοσιωμένους και να πείσει τους ξένους ηγέτες ότι η χώρα του χρειάζεται τη βοήθειά τους αυτή τη στιγμή, με οποιοδήποτε κόστος».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ