Βολιβία: Ο Μοράλες έκανε δώρο στον Πάπα το Χριστό σταυρωμένο σε σφυροδρέπανο

Βολιβία: Ο Μοράλες έκανε δώρο στον Πάπα το Χριστό σταυρωμένο σε σφυροδρέπανο Facebook Twitter
2

Ο Χριστός πάνω σε σφυροδρέπανο και όχι πάνω σε σταυρό ήταν το πρωτότυπο δώρο του ηγέτη της Βολιβίας Έβο Μοράλες προς τον Πάπα Φραγκίσκο στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο τελευταίος στη χώρα των Άνδεων. Εκτός από το περίεργο αυτό δώρο ο Ποντίφηκας ήπιε και σούπα από φύλλα κόκας προκειμένου να αντέξει τις κλιματικές συνθήκες στην παραμονή του στη Λα παζ, σε υψόμετρο άνω των 3.600 μέτρων.

Ο Παπας τάχθηκε υπέρ των εθνικοποιήσεων εταιρειών και οργανισμών στις οποίες έχει προβεί η κυβέρνηση της χώρας κάνοντας λόγο για «σημαντικά βήματα σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως  της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας".

Ακόμη, τόνισε το ρόλο της Καθολικής Εκκλησίας στην κοινωνία της Βολιβίας, και τις βαθιές της ρίζες και ζήτησε η εκκλησία να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας και τη διαμόρφωση του πολιτισμού της.

Βολιβία: Ο Μοράλες έκανε δώρο στον Πάπα το Χριστό σταυρωμένο σε σφυροδρέπανο Facebook Twitter

Παρότι ο Μοράλες είχε πριν 10 χρόνια λάβει θέση μάχης απέναντι στην Καθολική Εκκλησία αφαιρώντας την Αγία Γραφή και το σταυρό από το προεδρικό μέγαρο και μετατρέποντας τη Βολιβία σε κοσμικό κράτος, υποδέχτηκε με αγκαλιές τον Πάπα τον οποίο χαρακτήρισε «σύμμαχο».

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM