Boeing: Αρνητικό ρεκόρ 11ετίας σε παραγγελίες μετά τα πολύνεκρα δυστυχήματα με 737 Max

Boeing: Αρνητικό ρεκόρ 11ετίας σε παραγγελίες μετά τα πολύνεκρα δυστυχήματα με 737 Max Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Το σκάνδαλο με τα πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα με Boeing 737 Max χτύπησε τόσο τις παραδόσεις όσο και τις παραγγελίες νέων αεροσκαφών στην αμερικανική αεροναυπηγική εταιρεία. 

Συγκεκριμένα, η Boeing ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις αεροσκαφών είναι οι χαμηλότερες εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες ενώ οι παραγγελίες νέων αεροσκαφών σημείωσαν χαμηλό ρεκόρ έντεκα ετών. Με αυτόν τον τρόπο η αμερικανική εταιρεία έχασε τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή αεροσκαφών στον κόσμο από την Airbus, την ευρωπαϊκή ανταγωνίστριά της. Σημειώνεται ότι ο στόλος των Boeing 737 Max έχει καθηλωθεί στο έδαφος μετά από δύο αεροπορικά δυστυχήματα που στοίχισαν τη ζωή σε 346 άτομα. Η Boeing ανακοίνωσε ότι μετά τις ακυρώσεις, το 2019, κατασκεύασε μόλις 54 αεροσκάφη. Το 2018 η Boeing είχε φτιάξει 893. Παράλληλα οι παραδόσεις μειώθηκαν κατά 53%, σε 380 αεροσκάφη, ο χαμηλότερος από το 2007.

Σύμφωνα με το BBC η αεροναυπηγική εταιρεία έχασε τον προηγούμενο μήνα την αεροπορική που αποτελούσε «τον καλύτερο πελάτη της». Παράλληλα η Boieng αδυνατεί να παραδώσει τα 737 Max. Στον αντίποδα, η Airbus, παρέδωσε 863 αεροσκάφη το 2019, σημειώνοντας ρεκόρ, ενώ, από τον ευρωπαϊκή αεροναυπηγική εταιρεία παραγγέλθηκαν 768 αεροσκάφη. Η Boeing ωστόσο παρέδωσε 45 αεροσκάφη 787 Dreamliners τους τελευταίους μήνες του 2019. Το συγκεκριμένο μοντέλο βγήκε στην παραγωγή τους πρώτους μήνες του 2011.

Από την πλευρά του, ο νέος CEO της αμερικανικής εταιρείας, David Calhoun, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τη Δευτέρα, δήλωσε «αισιόδοξος για το μέλλον» λέγοντας στο προσωπικό ότι θα επικεντρωθεί πρωτίστως στην επιστροφή του Boeing 737 Max. Ο προκάτοχός του, Dennis Muilenburg, απολύθηκε τον προηγούμενο μήνα, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην Boeing. Όπως μεταδίδει το BBC ο αεροναυπηγικός κολοσσός δέχεται πιέσεις εξαιτίας των φόβων για γενική επιβράδυνση της οικονομίας στη σκιά του εμπορικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΩΤΙΑ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Διεθνή / Χονγκ Κονγκ: Βίντεο δείχνει τη φωτιά να εξαπλώνεται σε δευτερόλεπτα στους ουρανοξύστες - Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Συνελήφθησαν κορυφαία στελέχη κατασκευαστικής εταιρείας με την υποψία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τη χειρότερη πυρκαγιά εδώ και σχεδόν 80 χρόνια στην πόλη
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM