Boeing: Αρνητικό ρεκόρ 11ετίας σε παραγγελίες μετά τα πολύνεκρα δυστυχήματα με 737 Max

Boeing: Αρνητικό ρεκόρ 11ετίας σε παραγγελίες μετά τα πολύνεκρα δυστυχήματα με 737 Max Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Το σκάνδαλο με τα πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα με Boeing 737 Max χτύπησε τόσο τις παραδόσεις όσο και τις παραγγελίες νέων αεροσκαφών στην αμερικανική αεροναυπηγική εταιρεία. 

Συγκεκριμένα, η Boeing ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις αεροσκαφών είναι οι χαμηλότερες εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες ενώ οι παραγγελίες νέων αεροσκαφών σημείωσαν χαμηλό ρεκόρ έντεκα ετών. Με αυτόν τον τρόπο η αμερικανική εταιρεία έχασε τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή αεροσκαφών στον κόσμο από την Airbus, την ευρωπαϊκή ανταγωνίστριά της. Σημειώνεται ότι ο στόλος των Boeing 737 Max έχει καθηλωθεί στο έδαφος μετά από δύο αεροπορικά δυστυχήματα που στοίχισαν τη ζωή σε 346 άτομα. Η Boeing ανακοίνωσε ότι μετά τις ακυρώσεις, το 2019, κατασκεύασε μόλις 54 αεροσκάφη. Το 2018 η Boeing είχε φτιάξει 893. Παράλληλα οι παραδόσεις μειώθηκαν κατά 53%, σε 380 αεροσκάφη, ο χαμηλότερος από το 2007.

Σύμφωνα με το BBC η αεροναυπηγική εταιρεία έχασε τον προηγούμενο μήνα την αεροπορική που αποτελούσε «τον καλύτερο πελάτη της». Παράλληλα η Boieng αδυνατεί να παραδώσει τα 737 Max. Στον αντίποδα, η Airbus, παρέδωσε 863 αεροσκάφη το 2019, σημειώνοντας ρεκόρ, ενώ, από τον ευρωπαϊκή αεροναυπηγική εταιρεία παραγγέλθηκαν 768 αεροσκάφη. Η Boeing ωστόσο παρέδωσε 45 αεροσκάφη 787 Dreamliners τους τελευταίους μήνες του 2019. Το συγκεκριμένο μοντέλο βγήκε στην παραγωγή τους πρώτους μήνες του 2011.

Από την πλευρά του, ο νέος CEO της αμερικανικής εταιρείας, David Calhoun, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τη Δευτέρα, δήλωσε «αισιόδοξος για το μέλλον» λέγοντας στο προσωπικό ότι θα επικεντρωθεί πρωτίστως στην επιστροφή του Boeing 737 Max. Ο προκάτοχός του, Dennis Muilenburg, απολύθηκε τον προηγούμενο μήνα, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην Boeing. Όπως μεταδίδει το BBC ο αεροναυπηγικός κολοσσός δέχεται πιέσεις εξαιτίας των φόβων για γενική επιβράδυνση της οικονομίας στη σκιά του εμπορικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM