Blue Origin: Υπάλληλοι της εταιρείας του Τζεφ Μπέζος καταγγέλλουν σεξισμό και ελλείψεις σε πρωτόκολλα ασφαλείας

Blue Origin: Υπάλληλοι της εταιρεία του Τζεφ Μπέζος καταγγέλλουν σεξισμό και έλλειψη ασφάλειας Facebook Twitter
AP
0

Ομάδα περισσότερων από 20 νυν και πρώην υπαλλήλων κατηγορούν την εταιρεία Blue Origin του Τζεφ Μπέζος ότι είναι ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον και δεν τηρούνται τα κατάλληλα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται σε ένα έγγραφό τους, ότι υπάρχει σεξισμός στην εταιρεία στο Κεντ της Ουάσινγκτον. Οι υπάλληλοι, με επικεφαλής την πρώην υπεύθυνη επικοινωνίας εργαζομένων της Blue Origin, Alexandra Abrams, δηλώνουν ότι «πολλά ανώτερα στελέχη είναι γνωστό ότι φέρονται συνεχώς ακατάλληλα στις γυναίκες».

Ισχυρίζονται επίσης ότι πολλά στελέχη της εταιρείας ήταν «απρόσιτα» και έδειξαν σαφή προκατάληψη έναντι των γυναικών.

Στο υπόμνημά τους εκφράζουν και τις ανησυχίες τους για την ασφάλεια, με την ομάδα να δηλώνει ότι η Blue Origin φαινόταν περισσότερο επικεντρωμένη στο να «χτυπήσει» τους δισεκατομμυριούχους Ρίτσαρντ Μπράνσον και Έλον Μασκ στην «μάχη» τους για την κατάκτηση του διαστήματος παρά στο να αντιμετωπίσει θέματα ασφάλειας που θα είχαν επιβραδύνει το πρόγραμμα.

Ο Μπέζος ταξίδεψε στο διάστημα στις 21 Ιουλίου, στην 52η επέτειο της προσγείωσης του Απόλλωνα 11, μια ημερομηνία που επέλεξε για την ιστορική της σημασία.

Ο όμιλος ανέφερε ότι πέρυσι τα στελέχη της εταιρείας ανυπομονούσαν για το πυραυλικό πρόγραμμα New Shepard και τις λίγες πτήσεις που είχε ετησίως, και ήθελαν να ξεπεράσει τις 40.

«Μερικοί από εμάς θεωρήσαμε ότι με τους διαθέσιμους πόρους και το προσωπικό, ο αγώνας των στελεχών να ξεκινήσει με τέτοια ιλιγγιώδη ταχύτητα (το πρόγραμμα) υπονόμευε σοβαρά την ασφάλεια των πτήσεων», αναφέρουν οι υπάλληλοι.

Η Blue Origin απάντησε σε δήλωσή της ότι δεν έχει καμία ανοχή σε κανενός είδους παρενόχληση ή διακρίσεις και ότι τηρεί το πρωτόκολλο ασφαλείας της.

Πρόσθεσε δε ότι πιστεύει πως «το New Shepard είναι το ασφαλέστερο διαστημικό όχημα που σχεδιάστηκε ή κατασκευάστηκε ποτέ».

Με πληροφορίες του AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνηση του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM