Bloomberg: Η Βρετανία κάνει σχέδια για οργανωμένες διακοπές ρεύματος τον Ιανουάριο

Bloomberg: Η Βρετανία καταρτίζει σχέδια για οργανωμένες διακοπές ρεύματος τον Ιανουάριο Facebook Twitter
0

Η Βρετανία καταρτίζει σχέδια για οργανωμένες διακοπές της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στη βιομηχανία και στα νοικοκυριά στη διάρκεια του χειμώνα, όταν οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι πιθανό να συμπέσουν με ελλείψεις στο φυσικό αέριο, όπως μετέδωσε χθες, Τρίτη, το Bloomberg News.

Η μειωμένη ικανότητα παραγωγής ενέργειας ίσως φτάσει στο 16,7% της ζήτησης ενέργειας όταν κορυφωθεί, σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση για «τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη της κατάστασης» - ακόμα και με έκτακτη λειτουργία των μονάδων παραγωγής ενέργειας καύσης άνθρακα. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλέστηκε πηγές που έχουν λάβει γνώση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, στο χειρότερο σενάριο, με θερμοκρασίες χαμηλότερες του μέσου όρου και μειωμένες εισαγωγές ενέργειας από τη Νορβηγία και τη Γαλλία, η Βρετανία μπορεί βρεθεί εκτεθειμένη για ένα τετραήμερο τον Ιανουάριο, οπότε και ενδέχεται να χρειαστεί η εφαρμογή έκτακτων μέτρων για της μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου.

Το αρμόδιο υπουργείο για τις Επιχειρήσεις, την Ενέργεια και τη Βιομηχανική Στρατηγική δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού του Reuters.

Η αναφορά του Bloomberg έγινε μετά την προειδοποίηση της Τράπεζας της Αγγλίας την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Βρετανία βρίσκεται σε τροχιά μακρόχρονης ύφεσης, καθώς οι πρωτοφανείς αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας έχουν προκαλέσει την αύξηση του πληθωρισμού κοντά στο 13%. Και όλα αυτά εν μέσω της κούρσας στο εσωτερικό των Συντηρητικών για την εκλογή νέου πρωθυπουργού στις 5 Σεπτεμβρίου.

Καθώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιδιώκουν να εξοικονομήσουν φυσικό αέριο περιορίζοντας τη χρήση του και αυξάνοντας τα αποθέματά τους, η βρετανική κυβέρνηση είναι διαιρεμένη σε δύο στρατόπεδα σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης, έχοντας από τη μία μεριά την υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας και από την άλλη μεριά τον πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Ρίσι Σούνακ που διεκδικούν την πρωθυπουργία.

Φιλανθρωπικές οργανώσεις, επιχειρηματικοί σύνδεσμοι και πολιτικοί έχουν καλέσει την Τρας και τον Σούνακ να ξεκαθαρίσουν πώς θα βοηθήσουν τους Βρετανούς να αντιμετωπίσουν μία αύξηση των τιμών της ενέργειας κατά 82% τον Οκτώβριο.

Με πληροφορίες από Bloomberg και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στη Ρουμανία: Στις κάλπες οι πολίτες για τον αμφίρροπο β΄ γύρο

Διεθνή / Εκλογές στη Ρουμανία: Στις κάλπες οι πολίτες για τον αμφίρροπο β΄ γύρο

Δύο υποψήφιοι πρόεδροι της Ρουμανίας: ο 38χρονος Τζόρτζε Σιμιόν, επικεφαλής του εθνικιστικού AUR και θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ, και ο 55χρονος Νικουσόρ Νταν, δήμαρχος Βουκουρεστίου με κεντρώο προφίλ
LIFO NEWSROOM
Ο εφιάλτης του Ζελένσκι: Αν σταματήσει η βοήθεια των ΗΠΑ, η Ουκρανία τελείωσε

Διεθνή / Ο εφιάλτης του Ζελένσκι: Αν σταματήσει η βοήθεια των ΗΠΑ, η Ουκρανία τελείωσε

Η Ουκρανία εξαρτάται από τη στρατιωτική στήριξη των ΗΠΑ για να συνεχίσει να αντιστέκεται στη Ρωσία - Ο Τραμπ απειλεί να κόψει αυτή τη βοήθεια, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση της χώρας και του Ζελένσκι
LIFO NEWSROOM
Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήθελε να σταματήσει τη συμφωνίας Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας - Τι αποκαλύπτουν έγγραφα

Διεθνή / Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήθελε να σταματήσει τη συμφωνίας Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας - Τι αποκαλύπτουν έγγραφα

Απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν σε τούνελ της Γάζας αποκαλύπτουν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου για να εμποδίσει τη συμφωνία Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας - Ο ρόλος του Ιράν και οι επιπτώσεις στην ειρηνευτική διαδικασία
LIFO NEWSROOM
Χώρα τεμπέληδων; - Γιατί ο Μερτς θέλει να δουλεύουν περισσότερο οι Γερμανοί

Διεθνή / Χώρα τεμπέληδων; - Γιατί ο Μερτς θέλει να δουλεύουν περισσότερο οι Γερμανοί

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς καλείται να λύσει το γερμανικό παράδοξο: υψηλή απασχόληση αλλά ιστορικά χαμηλές ώρες εργασίας ανά εργαζόμενο. Ποιες μεταρρυθμίσεις προωθεί για να στηρίξει την οικονομία;
LIFO NEWSROOM
Έκρυθμη η κατάσταση στη Λιβύη: Η Τουρκία απομακρύνει υπηκόους της – ΟΗΕ ζητά τήρηση εκεχειρίας

Διεθνή / Έκρυθμη η κατάσταση στη Λιβύη: Η Τουρκία απομακρύνει υπηκόους της – ΟΗΕ ζητά τήρηση εκεχειρίας

Η Τουρκία επαναπατρίζει 82 υπηκόους της από την Τρίπολη λόγω σφοδρών συγκρούσεων - Η διεθνής κοινότητα ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός και πολιτική σταθερότητα στη Λιβύη.
LIFO NEWSROOM