Bίντεο σοκ από το Μόλενπεκ- Ακροδεξιοί σπάνε το αστυνομικό μπλόκο και χτυπούν μια Μουσουλμάνα με το αυτοκίνητό τους

Bίντεο σοκ από το Μόλενπεκ- Ακροδεξιοί σπάνε το αστυνομικό μπλόκο και χτυπούν μια Μουσουλμάνα με το αυτοκίνητό τους Facebook Twitter
7
Bίντεο σοκ από το Μόλενπεκ- Ακροδεξιοί σπάνε το αστυνομικό μπλόκο και χτυπούν μια Μουσουλμάνα με το αυτοκίνητό τους Facebook Twitter


Η βελγική αστυνομία προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου σε δεκάδες συλλήψεις στη συνοικία Μόλενμπεκ και στο κέντρο των Βρυξελλών, όπου μονάδες αντιμετώπισης ταραχών ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με νεαρούς.


Τα επεισόδια άρχισαν όταν ακροδεξιοί αποπειράθηκαν να συγκεντρωθούν στο Μόλενμπεκ, όπου ζουν κυρίως μουσουλμάνοι και είχαν τη βάση τους αρκετοί από τους τζιχαντιστές που διέπραξαν τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.


Αμφότερες οι συγκεντρώσεις απαγορεύτηκαν από τις αρχές των Βρυξελλών, που φοβούνταν πως θα επαναλαμβάνονταν οι ταραχές της περασμένης Κυριακής, όταν η αστυνομία έκανε χρήση οχημάτων με εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση για να απωθήσει περίπου 450 επιθετικούς διαδηλωτές. Πολλοί από αυτούς, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, ήταν ακροδεξιοί εθνικιστές.


Παρά την απαγόρευση, η αστυνομία ανέφερε πως ένας αριθμός ακροδεξιών πήγε στο Μόλενμπεκ για τη συγκέντρωση. Τουλάχιστον επτά εξ αυτών προσήχθησαν. Οι δύο είχαν μαζί τους σπρέι πιπεριού.


Το βίντεο που λίγο αργότερα ήρθε στη δημοσιότητα έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και σοκάρει. Ένα αυτοκίνητο πλησίασε και κατάφερε να περάσει από το μπλόκο των αστυνομικών σε αποκλεισμένη περιοχή, Ο οδηγός του προσπάθησε να απομακρυνθεί και αναπτύσσοντας ταχύτητα στη συνέχεια καταγράφεται να χτυπά και να παρασέρνει μια μουσουλμάνα την οποία εγκαταλείπει τραυματισμένη στο δρόμο. Λίγο πριν την αποτρόπαια κίνηση ο συνοδηγός του οχήματος απαθανατίστηκε να τραβάει φωτογραφίες και να διασκεδάζει καθώς περνούσε ανάμεσα στο πλήθος. Ο οδηγός και οι επιβάτες στο όχημα έχουν συλληφθεί και η γυναίκα νοσηλεύεται.

Bίντεο σοκ από το Μόλενπεκ- Ακροδεξιοί σπάνε το αστυνομικό μπλόκο και χτυπούν μια Μουσουλμάνα με το αυτοκίνητό τους Facebook Twitter
Bίντεο σοκ από το Μόλενπεκ- Ακροδεξιοί σπάνε το αστυνομικό μπλόκο και χτυπούν μια Μουσουλμάνα με το αυτοκίνητό τους Facebook Twitter




Η αστυνομία διέλυσε επίσης μια πορεία ακροαριστερών που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν εναντίον της «ισλαμοφοβίας» και συνέλαβε περίπου 30 ανθρώπους.


Στο κέντρο της πόλης, η αστυνομία συνέλαβε περίπου 10 αντιρατσιστές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο χρηματιστήριο, όπου έχουν αποτεθεί λουλούδια, κεριά και πλακάτ στη μνήμη των 32 θυμάτων των επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και σε έναν σταθμό του μετρό.


Βελγικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν αργότερα πλάνα με περίπου 30 ακροδεξιούς να κάνουν πορεία σε απομακρυσμένη συνοικία της βελγικής πρωτεύουσας, κρατώντας ένα πανό με το σύνθημα «Αυτή η χώρα είναι δική μας».

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM