Βιετνάμ: Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε χρήστη του Facebook - Για αντικρατικές αναρτήσεις

Βιετνάμ: Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε χρήστη του Facebook - Για αντικρατικές αναρτήσεις Facebook Twitter
Βιετνάμ: Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε χρήστη του Facebook - Για αντικρατικές αναρτήσεις (Pixabay)
0

Δικαστήριο στο Βιετνάμ καταδίκασε την Τρίτη έναν άντρα σε οκτώ χρόνια φυλάκιση, αφού τον έκρινε ένοχο για αντικρατικές δημοσιεύσεις στον λογαριασμό του στο Facebook.

Παρά την οικονομική μεταρρύθμιση και την αυξανόμενη διαφάνεια στις κοινωνικές αλλαγές, το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα του Βιετνάμ διατηρεί στάση αυστηρής λογοκρισίας στα ΜΜΕ και δείχνει ελάχιστη ανοχή στην κριτική.

Ο Nguyen Quoc Duc Vuong, 29 ετών, κατηγορήθηκε για «παραγωγή, αποθήκευση, διάδοση πληροφοριών, υλικού κ.λπ με σκοπό να αντιταχθεί στο κράτος» σε μια δίκη που κράτησε μόλις μία ημέρα στην επαρχία Lam Dong, όπως δήλωσε το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Ο Vuong κατηγορήθηκε για ζωντανή ροή βίντεο 110 ωρών και για 366 αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Facebook που αμαυρώνει την εικόνα του Χο Τσι Μιν, ιδρυτικού ηγέτη του Βιετνάμ.

Κατηγορείται για αντικρατική προπαγάνδα, όπως ανέφερε το υπουργείο.

Ο Phil Robertson, αναπληρωτής διευθυντής της Human Rights Watch, δήλωσε ότι η καταδίκη του Vuong ήταν «εξωφρενική και απαράδεκτη».

«Το Βιετνάμ πρέπει να αναγνωρίσει ότι η έκφραση πολιτικών απόψεων αντίθετων με τη γραμμή του Κομμουνιστικού Κόμματος δεν πρέπει να αποτελεί έγκλημα», ανέφερε σε δήλωση μέσω email.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στον Vuong σχεδόν τρία χρόνια κατ' οίκον περιορισμό, μετά την έκτιση της ποινής του στη φυλακή.

Οι συλλήψεις πολιτικών ακτιβιστών στο Βιετνάμ έχουν αυξηθεί σταθερά από τα τέλη του περασμένου έτους καθώς η χώρα  προετοιμάζεται για ένα από τα πιο σημαντικά συνέδρια του Κόμματος τον Ιανουάριο του 2021.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

New York Times: Η ελληνική κυβέρνηση παραδέχτηκε πως έδωσε άδεια στην Intellexa για πώληση του Predator στη Μαδαγασκάρη με ιστορικό καταστολής

Διεθνή / New York Times: Η ελληνική κυβέρνηση παραδέχτηκε πως έδωσε άδεια στην Intellexa για πώληση του Predator στη Μαδαγασκάρη

Η αγορά του εμπορικού κατασκοπευτικού λογισμικού - το οποίο επιτρέπει στις κυβερνήσεις να εισβάλλουν στα κινητά τηλέφωνα και να συλλέγουν δεδομένα - γνωρίζει άνθηση
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ