Βγάζει τρίχες στο πρόσωπο από τα 14. Στα 35 της είναι περήφανη για τον εαυτό της και τη γενειάδα της.

0

Μία στις δέκα γυναίκες παγκοσμίως έχουν αυτό που θεωρείται για τα γυναικεία πρότυπα «υπερβολική τριχοφυΐα». Το 75% εξ αυτών δηλώνουν πως αυτό το χαρακτηριστικό τους προκαλεί παθολογικό άγχος. 

Η Little Bear Schwartz είναι 35 ετών, τραγουδίστρια, συγγραφέας, περφόρμερ του μπουρλέσκ και ακτιβίστρια. Μια ορμονική διαταραχή την έκανε να βγάζει τρίχες στο πρόσωπο στην ηλικία των 14. Όπως εξομολογείται σε αυτό το βίντεο που περιγράφει την ιστορία της, μέχρι την ηλικία των 16 ετών είχε ήδη αναπτύξει κανονική γενειάδα.

«Δεν υπάρχει ορατότητα για όσες από εμάς έχουν αποδεχθεί τις τρίχες του προσώπου τους ως μέρος της θηλυκότητάς τους. Γι' αυτό θέλω να ακούγομαι δυνατά.

Οι γονείς μου μού μετέδιδαν ένα αίσθημα ντροπής, αλλά δεν θεωρώ ότι έφταιγαν αυτοί. Αυτό που ήξεραν και αυτό που προσπαθούσαν ήταν να με βοηθήσουν να ξεφορτωθώ τις τρίχες μου, γιατί με έβλεπαν να υποφέρω και να νιώθω ανασφάλεια γι' αυτές».

Η Little Bear ξυριζόταν κάθε μέρα μέχρι την ηλικία των 31 ετών. «Μόλις άρχισα να νιώθω άνετα, συνειδητοποίησα ότι οι τρίχες στο πρόσωπο και η θηλυκότητα δεν αλληλοαναιρούνται απαραίτητα».

Θεωρεί ότι ο στιγματισμός που υφίστανται γυναίκες σαν εκείνη είναι έντονος. «Όσο πιο θηλυκή άρχισα να νιώθω και όσο περισσότερο μεγάλωνε το μούσι μου, τόσο πιο εχθρικοί γίνονταν οι άνθρωποι απέναντί μου, επειδή δεν μπορούσαν να κατανοήσουν ποια είμαι. Όταν η εμφάνιση των ανθρώπων ξεφεύγει από τις αυστηρά καθορισμένες παραμέτρους, όπως μπορεί να συμβαίνει με τους έγχρωμους, τους υπέρβαρους, τους ΑμεΑ, τότε επικρατεί η πεποίθηση ότι, εκ των πραγμάτων, αυτοί οι άνθρωποι είναι μόνοι και απελπισμένοι.

Από την άλλη, μερικές φορές έρχονται και μου λένε ατάκες του στυλ "μάλλον δεν το ακούς συχνά, αλλά σε βρίσκω όμορφη". Κι όμως, το ακούω καθημερινά γιατί έχω ένα υπέροχο αγόρι».

Η ίδια αναφέρει πως όλο και περισσότερες γυναίκες έχουν αποδεχτεί την τριχοφυΐα τους, αφήνοντας σε πολλές περιπτώσεις τρίχες στις μασχάλες ή στα πόδια τους. «Προσπαθούμε να σβήσουμε αιώνες αυτολύπησης. Θα υπάρχουν μέρες που δεν τα καταφέρνουμε. Αν κάποιες μέρες είναι αδύνατο για σένα να αγαπάς τον εαυτό σου όπως είναι, σε έναν κόσμο που σου λέει απλά να τον μισείς, εκείνες τις μέρες, απλά και μόνο το να είσαι οκ με αυτόν αρκεί». 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πιέζει για διώξεις εναντίον επικριτών του, με τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες για κακή διαχείριση απόρρητων πληροφοριών
LIFO NEWSROOM
Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διεθνή / Ο σκιώδης στόλος της Ρωσίας στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει σχέδιο για επιθεωρήσεις στα πλοία του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας, με στόχο να περιορίσει τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία και να ενισχύσει την ασφάλεια των θαλασσών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία.

Διεθνή / Ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι να αποδεχτεί τους όρους του Πούτιν, αλλιώς θα «καταστραφεί» από τη Ρωσία

Σάλο προκαλεί η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, όπου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να ζήτησε από τον Ουκρανό ηγέτη να αποδεχθεί τους όρους του Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Τα οκτώ αντικείμενα που εκλάπησαν μέσα σε λίγα λεπτά

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien είχε προηγουμένως αναφέρει ότι το αντικείμενο που ανακτήθηκε στο μουσείο ήταν το στέμμα της συζύγου του Ναπολέοντα Γ', της αυτοκράτειρας Ευγενίας, και ότι ήταν σπασμένο
LIFO NEWSROOM
Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Διεθνή / Βενεζουέλα: Γιατί ο Μαδούρο παραμένει ακλόνητος - Πώς ο φόβος και η διαφθορά μπλοκάρουν τις ένοπλες δυνάμεις

Πώς ο Νικολάς Μαδούρο ανέπτυξε ένα «ακλόνητο» καθεστώς: προαγωγές, οικονομικά ανταλλάγματα και κουβανική αντικατασκοπεία που αποτρέπουν το στρατιωτικό πραξικόπημα
LIFO NEWSROOM
«Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Διεθνή / «Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν για τις «Active Club» – Νεοφασιστικές λέσχες μάχης που εξαπλώνονται σε 27 χώρες, οργανώνοντας διασυνοριακή δράση
LIFO NEWSROOM