Βερολίνο για μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης: Συμμεριζόμαστε τις ελληνικές ανησυχίες - Δεν ασχοληθήκαμε με το θέμα

Βερολίνο για μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης: Συμμεριζόμαστε τις ελληνικές ανησυχίες - Δεν ασχοληθήκαμε με το θέμα Facebook Twitter
0

Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε τις ελληνικές ανησυχίες για τα μνημόνια της Τουρκίας με την Λιβύη, αλλά αυτές οι συμφωνίες δεν αποτέλεσαν αντικείμενο της χθεσινής Διάσκεψης, τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. 

Κληθείς να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τους συμμετέχοντες στην Διάσκεψη για την Λιβύη, ο κ. Ζάιμπερτ αναφέρθηκε σε «ξένους παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν, στηρίζουν, εξοπλίζουν τη μία ή την άλλη πλευρά» του λιβυκού εμφυλίου και πρόσθεσε ότι οι γειτονικές προς την Λιβύη χώρες επηρεάζονται συχνά πολύ δυσάρεστα «από την αστάθεια και το χάος» στη χώρα και αυτό ισχύει κυρίως για την περιοχή του Σαχέλ. Για αυτό, ανέφερε, συμμετείχαν στην Διάσκεψη, τόσο ο Πρόεδρος της Αλγερίας όσο και η Αφρικανική Ένωση.

Αναφερόμενος στην πρόσκληση που απηύθυναν τελικά οι διοργανωτές στην Τυνησία να συμμετάσχει στην Διάσκεψη και στην άρνηση της Τύνιδας να προσέλθει, ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «πάντα στην προετοιμασία μιας Διάσκεψης μπορεί να συμβεί να απευθύνει κανείς μια επιπλέον πρόσκληση, όπως μπορεί να συμβεί και ο προσκεκλημένος να θεωρήσει ότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί». Εμείς «αντιδράσαμε στα μηνύματα της τυνησιακής κυβέρνησης και σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα έθνη συμπληρώσαμε τον κατάλογο των προσκεκλημένων. Ήταν μια εντελώς συνήθης διαδικασία, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι αυτό δεν σημαίνει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά εμάς, επιδείνωση των γερμανοτυνησιακών σχέσεων», τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα ιταλικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο Στρατάρχης Χάφταρ χθες το απόγευμα δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα της Καγκελαρίου Μέρκελ προκειμένου να οριστικοποιηθεί το τελικό ανακοινωθέν, ο κ. Ζάιμπερτ περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυρία Μέρκελ είχε χθες μόνο μία επικοινωνία με τον Στρατάρχη Χάφταρ, κατά την συνάντηση που είχαν το πρωί, πριν από την έναρξη της Διάσκεψης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM