Βενεζουέλα: Πρόστιμο $10 εκατ. στο TikTok για τους θανάτους τριών παιδιών μετά από challenge

Βενεζουέλα: Πρόστιμο $10 εκατ. στο TikTok για τους θανάτους τριών παιδιών Facebook Twitter
Φωτ: Pixabay
0

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας επέβαλε πρόστιμο ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων στο TikTok, κατηγορώντας την πλατφόρμα ότι απέτυχε να ελέγξει τη διάδοση των viral προκλήσεων (challenges) που φέρoνται να οδήγησαν στο θάνατο τριών παιδιών.

Η εταιρεία έχει οκτώ ημέρες για να καταβάλει το πρόστιμο στην Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών (Conatel) και τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για την «αποζημίωση των θυμάτων των viral προκλήσεων». Το δικαστήριο απαίτησε επίσης από την πλατφόρμα βίντεο να δημιουργήσει ένα γραφείο στη χώρα για να εκπροσωπείται.

Δεν διευκρινίστηκαν ποιες θα είναι οι συνέπειες εάν το TikTok δεν συμμορφωθεί με την απόφαση. Η δικαστής Tania D'Amelio δήλωσε ότι τρεις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι έχουν επηρεαστεί από αυτές τις προκλήσεις, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες ούτε αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη περίπτωση.

Τον Νοέμβριο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι τουλάχιστον δύο από τα παιδιά πέθαναν αφού συμμετείχαν σε προκλήσεις που περιλάμβαναν την εισπνοή τοξικών ουσιών ή τη λήψη αγχολυτικών φαρμάκων χωρίς να αποκοιμηθούν.

Η απόφαση έρχεται μετά την προσφυγή που κατέθεσε η εκπαιδευτική οργάνωση Bolivarian Movement of Aristóbulo Istúriz Families.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει εκδώσει και στο παρελθόν περιορισμούς στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Τον Αύγουστο, ο Μαδούρο ανακοίνωσε ότι η Conatel ανέστειλε την πρόσβαση στο δίκτυο X για 10 ημέρες, αφότου ο ιδιοκτήτης του Έλον Μάσκ αμφισβήτησε το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 28ης Ιουλίου. Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι μπορούν ακόμη να έχουν πρόσβαση στο X χρησιμοποιώντας το Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο (VPN) για να αποκρύψουν τη διεύθυνση IP τους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Νεφέλη Θεοδότου είναι ο λόγος που όλο το ελληνικό TikTok χόρευε Φουρέιρα το 2024

Portraits 2025 / Η Νεφέλη Θεοδότου είναι ο λόγος που όλο το ελληνικό TikTok χόρευε Φουρέιρα το 2024

Η χορογράφος και στενή συνεργάτιδα της Ελένης Φουρέιρα, αφού έφτιαξε την πιο viral χορογραφία της χρονιάς για το «Αριστούργημα», αποφάσισε να δοκιμαστεί και στη συναυλία της Άννας Βίσση στο Καλλιμάρμαρο. Και ναι, πήγε καλά αυτό.
ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ
TikTok: Οι πλατφόρμες που εξετάζουν οι Αμερικανοί influencers μετά την επικείμενη απαγόρευση του

Τech & Science / TikTok: Οι πλατφόρμες που εξετάζουν οι Αμερικανοί influencers μετά την επικείμενη απαγόρευση του

Σύμφωνα με στοιχεία του TikTok, μικρές επιχειρήσεις και δημιουργοί περιεχομένου στις ΗΠΑ θα χάσουν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα μέσα στον πρώτο μήνα από την παύση λειτουργίας της πλατφόρμας
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία λόγω Ιράν» - Νεκρό 8χρονο παιδί και 14 τραυματίες στο Τσερκάσι

«Εάν οι ΗΠΑ δεν ασκήσουν πίεση στον Πούτιν και περιοριστούν σε έναν ήπιο διάλογο, τότε εκείνος δεν θα έχει λόγο να φοβάται», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος - Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM