Βενεζουέλα: Πέντε αστυνομικοί συνελήφθησαν για τον θάνατο 68 κρατούμενων στην πυρκαγιά στο αστυνομικό τμήμα

Βενεζουέλα: Πέντε αστυνομικοί συνελήφθησαν για τον θάνατο 68 κρατούμενων στην πυρκαγιά στο αστυνομικό τμήμα Facebook Twitter
EPA/Heberlizeth González
0

Πέντε αξιωματικοί της πολιτειακής αστυνομίας συνελήφθησαν για το ρόλο που φέρεται να διαδραμάτισαν κατά την εξέγερση δεκάδων κρατουμένων και την πυρκαγιά που ξέσπασε στα κρατητήρια του αρχηγείου της αστυνομίας στην πόλη Βαλένσια, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας.

«Το γραφείο του εισαγγελέα εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για πέντε αξιωματικούς της αστυνομίας του Καραμπόμπο για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι υπεύθυνοι για το τραγικό περαστικό που οδήγησε στο θάνατο 68 πολιτών στα κελιά στα κρατητήρια του τοπικού αρχηγείου της αστυνομίας: ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ», δήλωσε το Σάββατο με ανάρτησή του στο twitter o Τάρεκ Σάαμπ, χρησιμοποιώντας το hashtag #Δικαιοσύνη.

Ο Σάαμπ δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τα αίτια του τραγικού συμβάντος, το χειρότερο που έχει συμβεί σε φυλακές της Βενεζουέλας τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Συγγενείς των φυλακισμένων που έχασαν τη ζωή τους και ένας επιζών κρατούμενος δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι την Τετάρτη το πρωί σημειώθηκε μια ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία στα κρατητήρια στη Βαλένσια.

Μια χήρα ενός κρατουμένου είπε ότι αστυνομικοί περιέλουσαν με βενζίνη την περιοχή, που τροφοδότησε μια φωτιά που πέρασε μέσα από τα μικρά κελιά.

Δεν υπήρχε κάποιο άμεσο σχόλιο της πολιτειακής αστυνομίας του Καραμπόμπο.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί για την τραγωδία την ανικανότητα του προέδρου Νικολάς Μαδούρο να προβεί σε μεταρρυθμίσεις για την αναμόρφωση των φυλακών της χώρας, όπου κυριαρχεί η ανομία.

«Η κατάσταση στα κέντρα κράτησης και στα αστυνομικά κρατητήρια στη Βενεζουέλα είναι απαράδεκτη!», δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Μιγκέλ Πιζάρο.

Πολιτικά στελέχη της αντιπολίτευσης έχουν επικρίνει την κυβέρνηση για την μακρά σιωπή της για το φονικό συμβάν. Η κυβέρνηση Μαδούρο εξέδωσε μόνο μια ανακοίνωση την Παρασκευή το βράδυ εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της προς τους συγγενείς των θυμάτων, ενώ ο πρόεδρος της χώρας δεν έχει μιλήσει ακόμη δημοσίως για τα θύματα του περιστατικού.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ και Χούτι συμφώνησαν σε παύση των επιθέσεων: Τέλος στις επιδρομές στην Υεμένη, επιβεβαιώνει το Ομάν

Διεθνή / ΗΠΑ και Χούτι συμφώνησαν σε παύση των επιθέσεων: Τέλος στις επιδρομές στην Υεμένη, επιβεβαιώνει το Ομάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε παύση των αμερικανικών επιδρομών στην Υεμένη, καθώς οι Χούτι υποσχέθηκαν να σταματήσουν τις επιθέσεις σε πλοία. Το Ομάν επιβεβαιώνει συμφωνία για αποκλιμάκωση στην Ερυθρά Θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Διεθνή / Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Η ανακοίνωση για νέα στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα φέρνει διεθνείς αντιδράσεις, καθώς σχεδιάζεται μόνιμη παρουσία στον παλαιστινιακό θύλακα - Τι σημαίνει αυτό για την παύση πυρός, τους ομήρους και το μέλλον της περιοχής;
LIFO NEWSROOM
Ινδία και Πακιστάν στα πρόθυρα πολέμου: Νεκροί, τραυματίες και απειλές για αντίποινα μετά από επιθέσεις

Διεθνή / Στα πρόθυρα πολέμου: 26 νεκροί από επίθεση της Ινδίας στο Κασμίρ - Το Πακιστάν κατέρριψε ινδικά αεροσκάφη

Τουλάχιστον 11 νεκροί και 35 τραυματίες μετά από ινδικές επιθέσεις σε πακιστανικά εδάφη - Το Πακιστάν μιλά για πράξη πολέμου και υπόσχεται αντίποινα - Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων.
LIFO NEWSROOM
Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Διεθνή / Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Ξεκίνησε το κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα με συμμετοχή 133 καρδιναλίων - Οι διχασμένες τάσεις, τα φαβορί, και ο κρίσιμος ρόλος του επόμενου Ποντίφικα στην ενοποίηση της Εκκλησίας και την αντιμετώπιση της κακοποίησης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ανάλυση / Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ισραήλ και Τουρκία επιδιώκουν να αποφύγουν άμεση σύγκρουση στη Συρία, όμως η αυξανόμενη στρατιωτική τους παρουσία και οι αντίθετες στρατηγικές μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμένες συγκρούσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ