Βενεζουέλα: O Μαδούρο αυξάνει τον κατώτατο μισθό κατά 30%

Βενεζουέλα: O Μαδούρο αυξάνει τον κατώτατο μισθό κατά 30% Facebook Twitter
EPA/MIRAFLORES PALACE
4

Το βράδυ του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι αυξάνεται ο κατώτερος μισθός στη χώρα κατά  30%, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός καταφέρνει βαρύ πλήγμα στην αγοραστική δύναμη των πολιτών της χώρας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οικονομική κρίση.

Από σήμερα, 1η Μαΐου, ο κατώτερος μισθός αυξάνεται στα 15.051 μπολίβαρ (1.505 δολάρια στα επίσημα ανταλλακτήρια συναλλάγματος, αλλά μόλις 13,50 στη μαύρη αγορά, σύμφωνα με το Reuters).

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας σημείωσε ότι πρόκειται για τη δωδέκατη αύξηση του κατώτερου μισθού αφότου εξελέγη, τον Απρίλιο του 2013, μετά τον θάνατο του προκατόχου και μέντορά του, του Ούγο Τσάβες.

«Μόνο ένας πρόεδρος όπως ο Νικολάς Μαδούρο, γιος του Ούγο Τσάβες» θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βενεζουέλας μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση.

Η αντιπολίτευση υποβαθμίζει τις αυξήσεις των μισθών, επιχειρηματολογώντας ότι δείχνουν την αποτυχία της κυβέρνησης να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό ή να αντιμετωπίσει την ύφεση της οικονομίας.

«Οι "αυξήσεις" αυτού του ανθρώπου είναι ανέκδοτο. Ο πληθωρισμός πετάει!», έγραψε ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο Ενρίκε Καπρίλες, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Κατά τον ίδιο, ο πληθωρισμός τον Μάρτιο έφθασε το 20%.

Όπως υποστηρίζει το Reuters, αφότου ανέλαβε την εξουσία ο Μαδούρο το δολάριο έχει υποστεί πτώση κατά 98% έναντι του δολαρίου στη μαύρη αγορά και ο πληθωρισμός βρίσκεται σε τριψήφια μεγέθη.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορεί την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ αντιπολίτευση ότι συμμετέχει σε έναν «οικονομικό πόλεμο» εναντίον του ίδιου και της κυβέρνησής του, συμβάλλοντας στην αύξηση του πληθωρισμού και στην εξαφάνιση των αγαθών από τα ράφια.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια