Βενεζουέλα: Νεκρός ο πρώην αστυνομικός που είχε ανοίξει πυρ από ελικόπτερο κατά κυβερνητικών κτιρίων

Βενεζουέλα: Νεκρός ο πρώην αστυνομικός που είχε ανοίξει πυρ από ελικόπτερο κατά κυβερνητικών κτιρίων Facebook Twitter
EPA/STR
0

Οι αρχές της Βενεζουέλας ανακοίνωσαν ότι ο πρώην αστυνομικός Όσκαρ Πέρες, ο οποίος πέταξε με ελικόπτερο της αστυνομίας το περασμένο καλοκαίρι πάνω από το Καράκας ανοίγοντας πυρ εναντίον διάφορων κυβερνητικών κτιρίων, είναι νεκρός.

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, Νέστορ Ρεβερόλ, ο Πέρες σκοτώθηκε σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων για τη σύλληψή του, μαζί με άλλα έξι μέλη του «τρομοκρατικού πυρήνα» που είχε συγκροτήσει.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο στρατηγός Ρεβερόλ είπε ότι ο 36χρονος Πέρες είναι ένας από «τους επτά τρομοκράτες» που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας τη Δευτέρα. Μεταξύ των επτά είναι και μία γυναίκα.

Σύμφωνα με τον Ρεβερόλ, άλλα έξι μέλη της οργάνωσης, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, συνελήφθησαν και θα προσαχθούν ενώπιον δικαστή.

Εξάλλου, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και οκτώ συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στο κρησφύγετο του Πέρες, την Δευτέρα. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι είχαν γίνει τα πάντα «προκειμένου να εξευρεθεί μια ειρηνική λύση».

Σε μια σειρά βίντεο που ανάρτησε ο Πέρες στο Instagram κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατηγορούσε τις αρχές ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν μολονότι ο ίδιος και οι υποστηρικτές του σκόπευαν να παραδοθούν.

Μέχρι σήμερα το απόγευμα οι αρχές δεν είχαν διευκρινίσει τι απέγινε ο πρώην αστυνομικός. Λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση του Ρεβερόλ, συγγενείς του Πέρες είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση μια «απόδειξη ζωής». «Πού κρατάτε τον γιο μου; Τον πιάσατε ζωντανό. Θέλω να τον ξαναβρώ ζωντανό. Χρειάζομαι μια απόδειξη ζωής», έγραψε στο Twitter, τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, η μητέρα του χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό της συζύγου του, Ντάνα Βίβας. Απηύθυνε επίσης έκκληση στους Βενεζουελάνους που, όπως ανέφερε, «είναι μάρτυρες αυτής της αδικίας, αυτής της σφαγής».

Ο 36χρονος Πέρες, πιλότος ελικοπτέρου και ερασιτέχνης ηθοποιός σε ταινίες δράσης, έγινε γνωστός στις 27 Ιουνίου 2017, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων με αίτημα την παραίτηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Εκείνη την ημέρα πέταξε με ένα ελικόπτερο που είχε κλέψει από την αστυνομία και εκτόξευσε τέσσερις χειροβομβίδες στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ άνοιξε πυρ και εναντίον του κτιρίου του υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM