Το Βέλγιο θα γίνει η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα επιτρέπει την ευθανασία ανεξαρτήτων ηλικίας

Το Βέλγιο θα γίνει η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα επιτρέπει την ευθανασία ανεξαρτήτων ηλικίας Facebook Twitter
3

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα επιτρέπει την ευθανασία παιδιών που πάσχουν από ανίατες ασθένειες, φυσικά μετά τη συγκατάθεση των γονέων. Το Βέλγιο θα γίνει έτσι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα επιτρέπει την ευθανασία ανεξαρτήτως ηλικίας. Και η Ολλανδία επιτρέπει την ευθανασία, αλλά σε ανήλικους που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τα δώδεκα έτη.

Η παιδική ευθανασία, όπως γράφει το Euronews, διχάζει την κοινωνία και προκαλεί ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό. Οι γαλλόφωνοι Χριστιανοδημοκράτες δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. Υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατο για ένα παιδί, ακόμα κι αν υπάρχει η γονική συναίνεση και η βοήθεια ψυχολόγου, να λάβει μια τέτοια απόφαση. Κόμματα της αντιπολίτευσης όμως, όπως το Φλαμανδικό και οι Πράσινοι στηρίζουν το νόμο, ο οποίος αναμένεται να υπερψηφιστεί.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

Διεθνή / «Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

«Διαβεβαιώνω όλους όσοι ανησυχούν και αισθάνονται προσβεβλημένοι ότι δεν έχω ούτε την παραμικρή αμφιβολία πως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης είναι Ελληνες φιλόσοφοι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
Ιράν:

Διεθνή / «Με χτύπησαν στο πρόσωπο με πλαστικές σφαίρες»: Μαρτυρίες Ιρανών στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν

Στα χιονισμένα σύνορα του Ιράν με το Ιρακινό Κουρδιστάν, οι πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα, ενώ πίσω τους η καταστολή, ο φόβος και οι διαδηλώσεις συνεχίζονται
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια