Στη λίστα με τις «πορτοκαλί» χώρες έβαλε το Βέλγιο την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι οι τουρίστες που θα επιστρέφουν από τη χώρα μας θα υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοϊό και θα μπαίνουν σε καραντίνα.

 

Οι βελγικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα λίστα με «πράσινες», «πορτοκαλί» και «κόκκινες» χώρες, σε ό,τι αφορά στα «μη απαραίτητα» ταξίδια. Μαζί με την Ελλάδα, στην «πορτοκαλί» λίστα είναι η Κύπρος, η Δανία, η Βρετανία, η Ισλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

 

Οι τουρίστες που θα επιστρέφουν στο Βέλγιο από τις συγκεκριμένες χώρες θα υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό και θα μπαίνουν σε καραντίνα. Για το γεγονός ότι η Ελλάδα συμπεριλήφθηκε σε αυτή τη λίστα υπήρξε επικοινωνία των ελληνικών αρχών με το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. Σήμερα αναμένεται νέα επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η Ελλάδα έχει άρει τους περιορισμούς για όσους προέρχονται από το Βέλγιο, από την 1η Ιουλίου.

 

Στις «κόκκινες» χώρες για το Βέλγιο είναι η Φινλανδία, η Ιρλανδία, η Μάλτα και η Νορβηγία και δεν επιτρέπονται τα ταξίδια προς αυτές.

 

Τέλος, στις «πράσινες» χώρες- που επιτρέπονται τα ταξίδια- το Βέλγιο συμπεριέλαβε τις εξής: Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Κροατία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Εσθονία, Βουλγαρία, Τσεχία και Σλοβενία.

 

Θα ανανεωθεί η λίστα 

 

«Μην κοιτάτε την τρίχρωμη σήμανση στην επιλογή «διακοπές» του Υπουργείου Εξωτερικών έχει ακόμη πληροφορίες που έχουν σχέση με την παλιά σήμανση των χρωμάτων, η οποία έχει αλλάξει εντελώς» ανέφερε εχθές βράδυ ο Υβ Βαν Λατέμ μιλώντσς στο rtbf.

 

Ο Βέλγος εκπρόσωπος για τη μάχη κατά του κορονοϊού σημείωσε ότι «για τις επόμενες 24 με 36 ώρες οι πολίτες να μη συμβουλεύονται» τη συγκεκριμένη λίστα ή οποία θα ανανεωθεί.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr