Βέλγιο: Στις «πορτοκαλί» χώρες η Ελλάδα- Τεστ και καραντίνα στους τουρίστες που επιστρέφουν

Βέλγιο: Στις «πορτοκαλί» χώρες η Ελλάδα- Τεστ και καραντίνα στους τουρίστες που επιστρέφουν Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στη λίστα με τις «πορτοκαλί» χώρες έβαλε το Βέλγιο την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι οι τουρίστες που θα επιστρέφουν από τη χώρα μας θα υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοϊό και θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Οι βελγικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα λίστα με «πράσινες», «πορτοκαλί» και «κόκκινες» χώρες, σε ό,τι αφορά στα «μη απαραίτητα» ταξίδια. Μαζί με την Ελλάδα, στην «πορτοκαλί» λίστα είναι η Κύπρος, η Δανία, η Βρετανία, η Ισλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Οι τουρίστες που θα επιστρέφουν στο Βέλγιο από τις συγκεκριμένες χώρες θα υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό και θα μπαίνουν σε καραντίνα. Για το γεγονός ότι η Ελλάδα συμπεριλήφθηκε σε αυτή τη λίστα υπήρξε επικοινωνία των ελληνικών αρχών με το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. Σήμερα αναμένεται νέα επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η Ελλάδα έχει άρει τους περιορισμούς για όσους προέρχονται από το Βέλγιο, από την 1η Ιουλίου.

Στις «κόκκινες» χώρες για το Βέλγιο είναι η Φινλανδία, η Ιρλανδία, η Μάλτα και η Νορβηγία και δεν επιτρέπονται τα ταξίδια προς αυτές.

Τέλος, στις «πράσινες» χώρες- που επιτρέπονται τα ταξίδια- το Βέλγιο συμπεριέλαβε τις εξής: Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Κροατία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Εσθονία, Βουλγαρία, Τσεχία και Σλοβενία.

Θα ανανεωθεί η λίστα 

 

«Μην κοιτάτε την τρίχρωμη σήμανση στην επιλογή «διακοπές» του Υπουργείου Εξωτερικών έχει ακόμη πληροφορίες που έχουν σχέση με την παλιά σήμανση των χρωμάτων, η οποία έχει αλλάξει εντελώς» ανέφερε εχθές βράδυ ο Υβ Βαν Λατέμ μιλώντσς στο rtbf.

Ο Βέλγος εκπρόσωπος για τη μάχη κατά του κορονοϊού σημείωσε ότι «για τις επόμενες 24 με 36 ώρες οι πολίτες να μη συμβουλεύονται» τη συγκεκριμένη λίστα ή οποία θα ανανεωθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Διεθνή / «Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Royce Lamberth, δήλωσε ότι ο νόμος απαγορεύει στους υπαλλήλους των φυλακών να στερούν αυθαίρετα από τους κρατούμενους φάρμακα και άλλες διευκολύνσεις για τον τρόπο ζωής που το δικό τους ιατρικό προσωπικό έχει κρίνει ότι είναι κατάλληλες
LIFO NEWSROOM
Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Διεθνή / Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Μετά την αποφυλάκισή του για τον θάνατο του πρώτου ατόμου που χρησιμοποίησε την κάψουλα, υπέστη σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, έπεσε από τον τρίτο όροφο του διαμερίσματός του στη Ζυρίχη και πέθανε με υποβοηθούμενη ευθανασία στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
Τζόναθαν Τζος: Ο σύζυγος του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η δολοφονία του είχε ομοφοβικά κίνητρα

Διεθνή / Τζόναθαν Τζος: Ο σύζυγος του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η δολοφονία του είχε ομοφοβικά κίνητρα

«Το σπίτι μας κάηκε μετά από δύο χρόνια απειλών από άτομα της περιοχής, που επανειλημμένα μας έλεγαν ότι θα το κάψουν. Αναφέραμε αυτές τις απειλές στις αρχές πολλές φορές, αλλά δεν έγινε τίποτα», ανέφερε ο σύζυγός του ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Δικαίωση για το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά: Η Γαλλία προωθεί μεταθανάτια αποκατάσταση για τον Άλφρεντ Ντρέιφους

Διεθνή / Δικαίωση για το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά: Η Γαλλία προωθεί μεταθανάτια αποκατάσταση για τον Άλφρεντ Ντρέιφους

Πάνω από έναν αιώνα μετά την άδικη καταδίκη του, η Γαλλία κάνει το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του Άλφρεντ Ντρέιφους, με πρόταση για μεταθανάτια προαγωγή και ταφή στο Πάνθεον
LIFO NEWSROOM