Βέλγιο: Ο πρώην βασιλιάς συνάντησε την κόρη του, μετά τη μεταξύ τους «μάχη» για την πατρότητα

Βέλγιο: Ο πρώην βασιλιάς συνάντησε την κόρη του, μετά τη μεταξύ τους «μάχη» για την πατρότητα Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου, Αλβέρτος Β', συνάντησε την κόρη του, την πριγκίπισσα- πλέον- Ντελφίν, η οποία έδωσε μακρά δικαστική μάχη προκειμένου να παραδεχθεί εκείνος ότι είναι βιολογικός πατέρας της.

Ο Αλβέρτος Β', η σύζυγός του Πάολα και η 52χρονη Ντελφίν συναντήθηκαν την Κυριακή και ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στη σχέση τους, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωσή τους. «Έπειτα από την αναστάτωση, τον πόνο και το τραύμα, είναι καιρός για συγχώρεση, επούλωση και συμφιλίωση. Μαζί αποφασίσουμε να πάρουμε αυτό το νέο μονοπάτι. Θα χρειαστεί υπομονή και προσπάθεια, αλλά είμαστε αποφασισμένοι», ανέφεραν σε αυτή.

Πριν από μερικές ημέρες η Ντελφίν είχε συναντήσει για πρώτη φορά τον ετεροθαλή αδελφό της και νυν βασιλιά του Βελγίου, Φίλιππο. Οι δυο τους είχαν μια «θερμή συνάντηση», σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού, συζήτησαν για τις ζωές τους και τα κοινά ενδιαφέροντά τους, ενώ σε κοινή δήλωσή τους ανέφεραν ότι «Αυτός ο δεσμός θα αναπτυχθεί περαιτέρω εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος».

Η Ντελφίν Μποέλ, καρπός της σχέσης του Αλβέρτου Β' με τη βαρόνη Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμ, δήλωσε για πρώτη φορά επίσημα το 2005 ότι ο τότε βασιλιάς του Βελγίου είναι ο βιολογικός πατέρας της. Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε όμως το 2013, όταν εκείνος παραιτήθηκε από τον θρόνο και έχασε την ασυλία του.

Το δικαστήριο έδωσε εντολή για τεστ DNA, επιβάλλοντας μάλιστα πρόστιμο στον Αλβέρτο Β' για κάθε ημέρα που το καθυστερούσε. Τελικά, τον Ιανουάριο εκείνος παραδέχθηκε ότι η Ντελφίν είναι κόρη του, έπειτα από τα αποτελέσματα του DNA.

Στις αρχές Οκτωβρίου, το εφετείο των Βρυξελλών χορήγησε στην Ντελφίν τον τίτλο της πριγκίπισσας του Βελγίου. Επίσης, τόσο η ίδια όσο και τα παιδιά της πήραν το επίθετο του πατέρα της, Σαξ- Κόμπουργκ, ενώ έχει δικαίωμα κληρονομιάς μετά τον θάνατο του Αλβέρτου Β'.


Με πληροφορίες από BBC

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM