Βέλγιο: Ο πρώην βασιλιάς συνάντησε την κόρη του, μετά τη μεταξύ τους «μάχη» για την πατρότητα

Βέλγιο: Ο πρώην βασιλιάς συνάντησε την κόρη του, μετά τη μεταξύ τους «μάχη» για την πατρότητα Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου, Αλβέρτος Β', συνάντησε την κόρη του, την πριγκίπισσα- πλέον- Ντελφίν, η οποία έδωσε μακρά δικαστική μάχη προκειμένου να παραδεχθεί εκείνος ότι είναι βιολογικός πατέρας της.

Ο Αλβέρτος Β', η σύζυγός του Πάολα και η 52χρονη Ντελφίν συναντήθηκαν την Κυριακή και ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στη σχέση τους, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωσή τους. «Έπειτα από την αναστάτωση, τον πόνο και το τραύμα, είναι καιρός για συγχώρεση, επούλωση και συμφιλίωση. Μαζί αποφασίσουμε να πάρουμε αυτό το νέο μονοπάτι. Θα χρειαστεί υπομονή και προσπάθεια, αλλά είμαστε αποφασισμένοι», ανέφεραν σε αυτή.

Πριν από μερικές ημέρες η Ντελφίν είχε συναντήσει για πρώτη φορά τον ετεροθαλή αδελφό της και νυν βασιλιά του Βελγίου, Φίλιππο. Οι δυο τους είχαν μια «θερμή συνάντηση», σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού, συζήτησαν για τις ζωές τους και τα κοινά ενδιαφέροντά τους, ενώ σε κοινή δήλωσή τους ανέφεραν ότι «Αυτός ο δεσμός θα αναπτυχθεί περαιτέρω εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος».

Η Ντελφίν Μποέλ, καρπός της σχέσης του Αλβέρτου Β' με τη βαρόνη Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμ, δήλωσε για πρώτη φορά επίσημα το 2005 ότι ο τότε βασιλιάς του Βελγίου είναι ο βιολογικός πατέρας της. Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε όμως το 2013, όταν εκείνος παραιτήθηκε από τον θρόνο και έχασε την ασυλία του.

Το δικαστήριο έδωσε εντολή για τεστ DNA, επιβάλλοντας μάλιστα πρόστιμο στον Αλβέρτο Β' για κάθε ημέρα που το καθυστερούσε. Τελικά, τον Ιανουάριο εκείνος παραδέχθηκε ότι η Ντελφίν είναι κόρη του, έπειτα από τα αποτελέσματα του DNA.

Στις αρχές Οκτωβρίου, το εφετείο των Βρυξελλών χορήγησε στην Ντελφίν τον τίτλο της πριγκίπισσας του Βελγίου. Επίσης, τόσο η ίδια όσο και τα παιδιά της πήραν το επίθετο του πατέρα της, Σαξ- Κόμπουργκ, ενώ έχει δικαίωμα κληρονομιάς μετά τον θάνατο του Αλβέρτου Β'.


Με πληροφορίες από BBC

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Οι ουκρανικές Αρχές κατηγορούν τη Μόσχα για αδιαφορία προς τη διπλωματία και ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση με κυρώσεις και ενίσχυση της αεράμυνας
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΚΟΥΒΑ ΠΙΕΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Τραμπ: Αποκαλεί την Κούβα «αποτυχημένο κράτος» και εντείνει την πίεση προς την Ουκρανία

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου υπογραμμίζουν την στρατηγική των ΗΠΑ να πιέσουν για συμφωνίες και στα τρία μέτωπα -Ουκρανία, Κούβα και Ιράν- εν μέσω έντονης γεωπολιτικής αβεβαιότητας και στρατιωτικής έντασης
THE LIFO TEAM
ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Βατικανό: Η Θεία Λειτουργία θα μεταφραστεί σε 60 γλώσσες μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Το Βατικανό θα προσφέρει για πρώτη φορά ζωντανές μεταφράσεις της Θείας Λειτουργίας με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντας στους πιστούς να παρακολουθούν την λειτουργία σε πραγματικό χρόνο μέσω κινητών τηλεφώνων
THE LIFO TEAM