Βελγίδα παρουσιάστρια ξεσπά σε βίντεο κατά του ρατσισμού

Βελγίδα παρουσιάστρια ξεσπά σε βίντεο κατά του ρατσισμού Facebook Twitter
0

Η Σεσίλ Ντσουνγκά παρουσιάζει το δελτίο καιρού σε βελγικό κρατικό κανάλι εδώ και ένα χρόνο. Έπειτα από πάμπολλα ρατσιστικά σχόλια και επιθέσεις που έχει δεχτεί αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση. 

Σε ένα βίντεο διάρκειας πέντε λεπτών που ανέβασε στο Facebook ξεσπά κατά του ρατσισμού. Το βίντεο έχει περισσότερα από 700.000 views μέσα σε λίγες ώρες. 

«Αποφάσισα ότι θα το πω διότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ρατσισμός στο Βέλγιο. Δεν είναι αλήθεια», εξήγησε η Ντσουνγκά. 

«Το να λαμβάνεις μηνύματα, όπως "Παλιονέγρα, γύρνα στη χώρα σου", δεν είναι αστείο. Όμως εγώ γελάω», δηλώνει με δάκρυα στα μάτια.

«Είμαι Βελγίδα, νιώθω καλά στη χώρα μου. Τώρα θα σταματήσετε να μου λέτε να γυρίσω στη χώρα μου, διότι βρίσκομαι στη χώρα μου», συνεχίζει στο βίντεο. 

Καλεί μάλιστα και άλλους ανθρώπους, θύματα ρατσισμού, να ενώσουν τις φωνές τους με τη δική της.


«Το λέω επειδή είμαι μαύρη, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που είναι παχύσαρκοι, που είναι μουσουλμάνοι, που είναι Άραβες, που είναι κοκκινομάλληδες, με γυαλιά (...) Όλοι οι άνθρωποι που διώκονται στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αυτό πρέπει να σταματήσει. Η διαδικτυακή παρενόχληση πονάει», τονίζει η Ντσουνγκά.

Ο Ζαν-Πολ Φιλιπό γενικός διευθυντής του καναλιού RTBF εξέφρασε σήμερα μιλώντας το τηλεοπτικό δίκτυο «την οργή του» μπροστά «στη λάσπη» την οποία αντιμετωπίζει η Ντσουνγκά. «Ο ρατσισμός είναι έγκλημα. Διώκεται ποινικά στο Βέλγιο», πρόσθεσε.

«Θα σεβαστούμε τη νομοθεσία και εξετάζουμε ήδη από σήμερα να αναλάβουμε δράση για να διωχθούν ποινικά αυτοί οι άνθρωποι. Δεν υπάρχει ατιμωρησία στον ρατσισμό», κατέληξε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ