Βατικανό: Κρούσμα κορωνοϊού στην κατοικία του πάπα Φραγκίσκου

Βατικανό: Κρούσμα κορωνοϊού στην κατοικία του πάπα Φραγκίσκου Facebook Twitter
0

Ένας άνδρας που ζει στην ίδια κατοικία στο Βατικανό με τον πάπα Φραγκίσκο διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και απομονώθηκε, ανακοίνωσε σήμερα η Αγία Έδρα.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν κατονομάζεται και είναι ασυμπτωματικός, εγκατάλειψε την κατοικία στη Σάντα Μάρτα και απομονώθηκε μαζί με άλλους με τους οποίους είχε άμεση επαφή, αναφέρει ανακοίνωση.

Και κάποιος άλλος ένοικος της ίδιας κατοικίας, η οποία διαθέτει περίπου 130 δωμάτια και σουίτες, είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό όταν η πανδημία έπληξε την Ιταλία τον Μάρτιο.

Ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος είχε υποβληθεί σε αφαίρεση τμήματος του ενός πνεύμονά του λόγω ασθένειας όταν ήταν νέος στην γενέτειρά του την Αργεντινή, υποβάλλεται τακτικά σε εξέταση για τον κορωνοϊό.

Το Βατικανό, το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο, που περιβάλλεται από την Ρώμη, έχει επηρεαστεί ελάχιστα από την πανδημία και συνολικά έχουν καταγραφεί εκεί περίπου 24 κρούσματα.

Τρεις κάτοικοι του Βατικανού, που είχαν διαγνωστεί θετικοί, έχουν ιαθεί, προσθέτει η σημερινή ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερα μέλη της παπικής Ελβετικής Φρουράς, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM