Διαδοχή Φραγκίσκου: Το Βατικανό αναζητά τον επόμενο Πάπα - Δεν υπάρχει ακόμη πρόσωπο κοινής αποδοχής

Βατικανό: Δεν υπάρχει ακόμη πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη διαδοχή του Πάπα Φραγκίσκου Facebook Twitter
Φωτ. EPA
0

Σε «αδιέξοδο» φέρεται πως βρίσκονται οι καρδινάλιοι στο Βατικανό, καθώς δεν υπάρχει ακόμη πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη διαδοχή του πάπα Φραγκίσκου.

Οι συναντήσεις αλλά και οι συζητήσεις των καρδιναλίων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, την ώρα που όπως όλα δείχνουν δεν φαίνεται να έχει διαμορφωθεί ακόμη συναίνεση γύρω από έναν διάδοχο του πάπα Φραγκίσκου.

Τη Δευτέρα σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να πραγματοποιηθούν δυο νέες συναντήσεις των καρδιναλίων στο Βατικανό, για να συζητηθεί το μέλλον της Καθολικής Εκκλησίας αλλά και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει ο νέος Ποντίφικας.

Σημειώνεται πως από τις εννέα συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμής, δεν φέρεται να προέκυψε ακόμη ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, ως διάδοχος του πάπα Φραγκίσκου. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, από τους 133 καρδινάλιους που θα πάρουν μέρος στο κονκλάβιο, πάνω από 120 έχουν ήδη φτάσει στην Ρώμη.

Η διαδικασία εκλογής του νέου Πάπα είναι περίπλοκη και απαιτεί πλειοψηφία δύο τρίτων των ψήφων, με τη μυστικότητα και τη διακριτικότητα να είναι θεμελιώδη στοιχεία του κονκλαβίου.

Η εκλογή του νέου Πάπα,  αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην κατεύθυνση της Καθολικής Εκκλησίας, καθώς οι καρδινάλιοι επιδιώκουν έναν ηγέτη που θα συνεχίσει το έργο του Πάπα Φραγκίσκου και θα ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM