Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Ρώμης, η εξαφάνιση της 15χρονης Εμμανουέλα Ορλάντι, πήρε νέα τροπή το Σάββατο, όταν οι αρχές του Βατικανού ανακοίνωσαν ότι είχαν ανακαλύψει δύο ομάδες οστών κάτω από ένα πέτρινο φρεάτιο.

 

Την Πέμπτη, το Βατικανό είχε ανοίξει τους τάφους δύο αριστοκρατών του 19ου αιώνα στο τευκτονικό νεκροταφείο εντός των τειχών του, αφού η οικογένεια της Εμμανουέλα είχε λάβει μια ανώνυμη πληροφορία πως η λύση του μυστηρίου κρύβεται εκεί. Αλλά οι τάφοι αποδείχτηκαν τελείως άδειοι, δημιουργώντας ένα ακόμα μυστήριο για το πού βρίσκονται οι νεκρές πριγκίπισσες, που υποτίθεται έπρεπε να έχουν ενταφιαστεί εκεί.

 

 

Το Βατικανό υποσχέθηκε περαιτέρω έρευνα και το Σάββατο ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι έχουν εντοπίσει δύο οστεοφυλάκια, που βρίσκονται κάτω από το δρομάκι μιας περιοχής μέσα στο νεκροταφείο, σε μια περιοχή που καλύπτεται από ένα φρεάτιο. Είπε ότι η περιοχή είχε σφραγιστεί και θα ανοίξει για τους ιατροδικαστές που θα κληθούν να ερευνήσουν αυτή την εβδομάδα.

 

 

Η τελευταία καταγεγραμμένη δομική εργασία στο νεκροταφείο έγινε στη δεκαετία του 1960 και στη δεκαετία του '70. Η Ορλάντι εξαφανίστηκε το 1983 μετά από ένα μάθημα μουσικής που είχε στη Ρώμη. Ο πατέρας της, ήταν υπάλληλος της Αγίας Έδρας. Με την πάροδο των χρόνων η εξαφάνισή της συνδέθηκε με δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας. Την περασμένη εβδομάδα, η υπόθεση ήρθε πάλι στο προσκήνιο καθώς δόθηκε η άδεια να ερευνηθεί το νεκροταφείο και οι τάφοι με το γλυπτό του αγγέλου.