Απεργία την Πρωτομαγιά

Βατικανό: Έψαξαν τον τάφο που δείχνει ο άγγελος - Δεν ήταν εκεί θαμμένη η Εμμανουέλα Ορλάντι

Βατικανό: Έψαξαν τον τάφο που δείχνει ο άγγελος - Δεν ήταν εκεί θαμμένη η Εμμανουέλα Ορλάντι Facebook Twitter
Μια ομάδα ειδικών στην επιχείρηση για την ανεύρεση της Εμανουέλας Ορλάντι, που στήθηκε στους τάφους σε Τευτονικό Κοιμητήριο στο Βατικανό
0

Πολλοί που γνώριζαν την υπόθεση εξαφάνισης της 15χρονης Εμμανουέλας Ορλάντι παρακολουθούσαν με αγωνία σήμερα την μεγάλη επιχείρηση στον «τάφο που δείχνει ο άγγελος» στο Βατικανό, αλλά το μυστήριο δεν λύθηκε.

Το καλοκαίρι του 1983, η 15 ετών Εμμανουέλα Ορλάντι, εξαφανίστηκε αμέσως μετά το μάθημα μουσικής. Σχεδόν 35 χρόνια μετά, και ενώ όλο αυτό το διάστημα η εξαφάνιση τροφοδότησε δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας, η υπόθεση ήρθε ξανά στο προσκήνιο χάρη σε μια επιστολή που έλαβε η οικογένεια Ορλάντι η οποία εξακολουθεί να αναζητά απαντήσεις.

Βατικανό: Έψαξαν τον τάφο που δείχνει ο άγγελος - Δεν ήταν εκεί θαμμένη η Εμμανουέλα Ορλάντι Facebook Twitter
Οι ελπίδες πως οι τάφοι στο Βατικανό θα έδιναν απαντήσεις εξανεμίστηκαν

«Ψάξτε εκεί που δείχνει ο άγγελος», ανέφερε η ανώνυμη επιστολή που έλαβε ο αδελφός της Εμανουέλας. Η τοποθεσία υποδείκνυε το Τευτονικό Κοιμητήριο στο Βατικανό. Η οικογένεια φέρεται να είχε λάβει και άλλες πληροφορίες από πηγές πως ο τάφος στο νεκροταφείο έκρυβε τη λύση του μυστηρίου. Μετά από πιέσεις προς το Βατικανό και μια μακρά νομική διαδικασία διεκδίκησης, πέτυχε να πείσει τις αρχές να ερευνήσουν.

Βατικανό: Έψαξαν τον τάφο που δείχνει ο άγγελος - Δεν ήταν εκεί θαμμένη η Εμμανουέλα Ορλάντι Facebook Twitter
Οι δύο τάφοι που ερευνήθηκαν σήμερα διεξοδικά

Μια δύσκολη και περίπλοκη επιχείρηση στήθηκε σήμερα στο σημείο το οποίο θεωρείται μνημείο και δύο τάφοι άνοιξαν. Όμως δεν βρέθηκε τίποτα, ούτε η σορός, ούτε καν οστά η κάποια ίχνη πως κάποιος ήταν θαμμένος στους τάφους. Ωστόσο υπάρχει ένα νέο μυστήριο στο γεγονός πως δεν βρέθηκε τίποτα στους τάφους. Σύμφωνα με την ιστορική καταγραφή, κανονικά οι αξιωματούχοι θα έπρεπε να βρουν τουλάχιστον τα οστά της πριγκίπισσας Sophie von Hohenlohe, που πέθανε το 1836, και της πριγκίπισσας Carlotta Federica του Mecklenburg, που πέθανε το 1840, αλλά δεν υπήρχε ίχνος ούτε από αυτά. Το Βατικανό ανακοίνωσε όμως πως θα εξετάσει προσεχτικά τα αρχεία του για να δει αν έγιναν κάποιες εργασίες στα τέλη του 19ου αιώνα που να εξηγούν γιατί οι τάφοι όπου υποτίθεται ήταν η τελευταία κατοικία αριστοκρατών, ήταν εντελώς άδειοι. «Δεν υπήρχαν ανθρώπινα λείψανα ούτε ταφικές τεφροδόχοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού.

Βατικανό: Έψαξαν τον τάφο που δείχνει ο άγγελος - Δεν ήταν εκεί θαμμένη η Εμμανουέλα Ορλάντι Facebook Twitter
Ψάξτε εκεί που δείχνει ο άγγελος, είπε μια ανώνυμη πηγή στην οικογένεια της 15χρονης Ορλάντι

Ο Πιέτρο, ο αδελφός της Εμμανουέλας, που παρακολουθούσε στενά τις έρευνες σήμερα, δήλωσε πως κατά βάθος είναι ανακουφισμένος που η αδελφή του δεν βρέθηκε θαμμένη στους τάφους. Τόνισε όμως πως δεν εγκαταλείπει την προσπάθειά του να την εντοπίσει και να μάθει πώς εξαφανίστηκε. Η δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε ότι προσπαθούσαν να κατανοήσουν γιατί κάποιος τους έδωσε ψεύτικες ελπίδες και τους έστειλε σε μια άκαρπη αναζήτηση. «Περιμέναμε τα πάντα σήμερα, αλλά όχι να βρούμε δύο άδειους τάφους», είπε.

Τώρα, η εκταφή έχει δημιουργήσει όμως ένα άλλο μυστήριο, καθώς οι τάφοι δεν θα έπρεπε θεωρητικά να είναι άδειοι και αυτό είναι κάτι που το Βατικανό θα πρέπει μάλλον να ερευνήσει περαιτέρω. Ο τάφος της πριγκίπισσας Sophie οδηγούσε σε μια μεγάλη, υπόγεια, άδεια αίθουσα. Στον τάφο της πριγκίπισσας Carlotta δεν βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα. Κατέβηκαν και βρήκαν μια αίθουσα μεγέθους 4 επί 3 μέτρων, κάτι που αποτέλεσε την πρώτη έκπληξη... Δεν υπήρχε απολύτως τίποτα μέσα, είπε ο Πιέτρο Ορλάντι, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Βατικανό.

Βατικανό: Έψαξαν τον τάφο που δείχνει ο άγγελος - Δεν ήταν εκεί θαμμένη η Εμμανουέλα Ορλάντι Facebook Twitter
Ερευνητής εισέρχεται στον τάφο
Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ