Βασίλισσα Ελισάβετ: Επισκέψιμος από τις 29 Σεπτεμβρίου ο χώρος ταφής της- Πότε απαιτείται εισιτήριο

Βασίλισσα Ελισάβετ: Επισκέψιμος από τις 29 Σεπτεμβρίου ο χώρος ταφής της- Πότε απαιτείται εισιτήριο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Το όνομα της βασίλισσας Ελισάβετ Β' αναγράφεται πλέον στη νέα πέτρινη πλάκα που βρίσκεται στο ταφικό μνημείο, όπου είχε ενταφιαστεί και ο πατέρας της, βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ', σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η πέτρινη πλάκα φέρει το όνομα της βασίλισσας, του συζύγου της και των γονιών της, με τις δύο γενιές να χωρίζονται από ένα μεταλλικό διακοσμητικό.

Στην πλάκα γράφει:

Γεώργιος ΣΤ' 1895-1952

Ελισάβετ 1900-2002

Ελισάβετ Β' 1926-2022

Φίλιππος 1921-2021.

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας και αφού το κοινό απότισε φόρο τιμής και τελέστηκε η κρατική της κηδεία, μόνο η βασιλική οικογένεια και ο στενότερος κύκλος της Ελισάβετ μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τον ενταφιασμό.

Ωστόσο, από από τις 29 Σεπτεμβρίου, ο χώρος όπου βρίσκεται θαμμένη η βασίλισσα θα είναι επισκέψιμος για το κοινό.

Το Κάστρο του Ουίνδσορ είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά εκτός Τρίτης και Τετάρτης. Το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου είναι θαμμένη η βασίλισσα Ελισάβετ είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Τις Κυριακές είναι ανοιχτό μόνο για λειτουργία.

Πού βρίσκεται ο τάφος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β';

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' έχει ενταφιαστεί στο ταφικό μνημείο του πατέρα της Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ', το οποίο αποτελεί μέρος του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Η βασίλισσα κηδεύτηκε δίπλα στον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, δούκα του Εδιμβούργου, και την αείμνηστη Βασιλομήτωρ. Η αδερφή της βασίλισσας, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, κόμισσα του Σνόουντον, είναι επίσης θαμμένη στον ίδιο χώρο.

Εκεί βρίσκονται και τα λείψανα πολλών άλλων μοναρχών της βρετανικής βασιλείας, συμπεριλαμβανομένων του Ερρίκου Η', του Καρόλου Α', του Γεωργίου Γ', του Εδουάρδου Ζ' και του Γεώργιου Ε'.

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί το μνημείο στο Κάστρο του Ουίνσδορ, ωστόσο υπενθυμίζεται στους επισκέπτες ότι το παρεκκλήσι είναι επίσης τοπική εκκλησία για την κοντινή κοινότητα.

Δεν είναι επίσης σαφές πόσο κοντά θα μπορέσει το κοινό να φτάσει στον τελευταίο χώρο ανάπαυσης της Βασίλισσας, ο οποίος είναι κρυμμένος στη μία πλευρά του παρεκκλησίου.

Τρεις λειτουργίες την ημέρα πραγματοποιούνται στην εκκλησία, η οποία χωρά 800 άτομα, και για όποιον θέλει να συμμετάσχει, η λειτουργία είναι δωρεάν.

Το κοινό μπορεί επίσης να επισκεφτεί το ταφικό μνημείο και κατά την επίσκεψή του για ξενάγηση στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη ωστόσο, έχει εισιτήριο. Το γενικό εισιτήριο ενηλίκων (για άτομα ηλικίας 25 ετών και άνω) ξεκινά από 28,50 £, το εισιτήριο για νέους ξεκινά από 17,50 £, τα παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών μπορούν να λάβουν εισιτήριο από 14,50 £ ενώ για τα παιδιά κάτω των 5 ετών η είσοδος είναι δωρεάν. Οι τιμές ωστόσο, ποικίλλουν ανάλογα με την ημέρα.

Για να κλείσει κάποιος μία επίσκεψη στο Κάστρο του Ουίνδσορ, θα πρέπει να επισκεφθεί τον ιστότοπο Royal Collection Trust.

Με πληροφορίες του SkyNews/Guardian/ELLE/royalcentral.uk

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ