Βαρυσήμαντη δήλωση από Μέρκελ: Είναι σαφές πως η Τουρκία δεν πρέπει να γίνει μέλος της ΕΕ

Βαρυσήμαντη δήλωση από Μέρκελ: Είναι σαφές πως η Τουρκία δεν πρέπει να γίνει μέλος της ΕΕ Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια του debate με τον επικεφαλής του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς, ότι η Τουρκία δεν πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι θα επιδιώξει μαζί με άλλους ηγέτες να υπάρξει μια κοινή θέση της ΕΕ στο θέμα αυτό.


«Είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να γίνει μέλος της ΕΕ», δήλωσε η Μέρκελ κατά το αποψινό τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον κεντροαριστερό υποψήφιο για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς αφού ο Σουλτς είπε ότι, αν εκλεγεί καγκελάριος, θα διακόψει τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία.


«Πέραν αυτού, θα μιλήσω στους συναδέλφους μου για να δούμε αν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια κοινή θέση πάνω σ' αυτό ώστε να μπορέσουμε να τερματίσουμε αυτές τις ενταξιακές συνομιλίες», πρόσθεσε η Μέρκελ.


Τα σχόλια πιθανολογείται ότι θα επιδεινώσουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς η Μέρκελ δήλωσε την Παρασκευή ότι το Βερολίνο θα πρέπει να αντιδράσει με αποφασιστικό τρόπο στη σύλληψη άλλων δύο Γερμανών στην Τουρκία με πολιτικές κατηγορίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/ AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόμαν Πολάνσκι: Ταινία για το σκάνδαλο βιασμού θα αφηγείται την ιστορία από τη σκοπιά 13χρονου θύματος

Διεθνή / Ρόμαν Πολάνσκι: Ταινία για το σκάνδαλο βιασμού θα αφηγείται την ιστορία από την σκοπιά ανήλικου τότε θύματος

Η ταινία «The Girl», βασισμένη στα απομνημονεύματα της Σαμάνθα Γκάιμερ, θα επανεξετάσει «ένα από τα πιο διαβόητα σκάνδαλα του Χόλιγουντ μέσα από τα μάτια του προσώπου που παρερμηνεύτηκε περισσότερο»
THE LIFO TEAM
Η Γαλλία εγκρίνει τον προϋπολογισμό μετά από μήνες διαμάχης και προτάσεων μομφής

Διεθνή / Η Γαλλία ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό μετά από μήνες διαμάχης και προτάσεων μομφής

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Λεκορνί κατάφερε να περάσει τον προϋπολογισμό μόνο επειδή το Σοσιαλιστικό Κόμμα συμφώνησε να μην καταψηφίσει την κυβέρνηση, με αντάλλαγμα ορισμένες παραχωρήσεις
THE LIFO TEAM
Η Ινδία σύναψε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και σταματά να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

Διεθνή / Η Ινδία σύναψε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και σταματά να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

«Συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο και να αγοράζει πολύ περισσότερο πετρέλαιο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και, ενδεχομένως, από τη Βενεζουέλα», ανέφερε ο Τραμπ σχετικά με τη συζήτησή του με τον Ναρέντρα Μόντι
THE LIFO TEAM