«Βαρύ» το πλήγμα της πανδημίας για το Μπαλί- Μόλις 45 ξένοι τουρίστες μέσα στο 2021

«Βαρύ» το πλήγμα της πανδημίας για το Μπαλί- Μόλις 45 ξένοι τουρίστες μέσα στο 2021 Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Ο τουρισμός έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα σε όλο τον πλανήτη εν μέσω της πανδημίας. Όμως, λίγοι είναι οι προορισμοί που έχουν πληγεί πιο σφοδρά από το Μπαλί

Εξαιτίας των αυστηρών μέτρων στα σύνορα και το κλειστό αεροδρόμιο, από τους εκατομμύρια ξένους τουρίστες που υποδεχόταν το νησί της Ινδονησίας τις προηγούμενες χρονιές, φέτος έφτασαν εκεί μόλις 45 άτομα. 

Ο αριθμός δεν μπορεί καν να συγκριθεί με τις 6,2 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις το 2019 και τους 1,05 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες το 2020. 

«Αυτός είναι ο χαμηλότερος αριθμός επισκέψεων από ξένους τουρίστες που έχουμε καταγράψει ποτέ», δήλωσε στο CNN ο Nyoman Gede Gunadika, επικεφαλής τουρισμού στην περιφέρεια του Μπαλί. Ο αριθμός αυτός αφορά τις αφίξεις από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο του 2021 και επιβεβαιώθηκε από την Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία του Μπαλί. 

Το αεροδρόμιο του νησιού ήταν κλειστό για διεθνείς πτήσεις σχεδόν όλο τον χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι αυτοί οι λιγοστοί τουρίστες έφτασαν εκεί σχεδόν όλοι με ιδιωτικά γιοτ. Αν και το αεροδρόμιο άνοιξε στις 14 Οκτωβρίου για διεθνείς πτήσεις, μέχρι στιγμής γίνονται μόνο εγχώριες, κυρίως από την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα. 

Όσοι τουρίστες θέλουν να επισκεφθούν το Μπαλί, είναι αντιμέτωποι με αυστηρά μέτρα. Θα πρέπει να βγάλουν επαγγελματική βίζα, που κοστίζει 300 δολάρια- προς το παρόν δεν εκδίδονται τουριστικές βίζες- να υποβληθούν σε πολλαπλά PCR τεστ και να πληρώσουν ειδική ασφάλεια υγείας. Επιπλέον, το κόστος για το αεροπορικό ταξίδι είναι πιο ακριβό από ότι συνήθως, επειδή δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις. 

Δεν είναι μόνο αυτά, υπάρχει και η καραντίνα. «Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση της Ινδονησίας και του Μπαλί είναι ιδιαίτερα αυστηρή επιβάλλοντας καραντίνα 10 ημερών για πλήρως εμβολιασμένους», δήλωσε στο CNN η Justyna Wrucha, Βρετανίδα που θα επισκεφθεί το νησί στα τέλη του μήνα. 

Ο Ray Suryawijaya, επικεφαλής Ένωσης ξενοδοχείων και εστιατορίων, συμφωνεί μαζί της. «Με τόσα εμπόδια είναι δύσκολο να περιμένουμε ότι θα έρθουν ξένοι τουρίστες», παραδέχθηκε στο CNN. 

Υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πληρότητα στα ξενοδοχεία του νησιού είναι σχεδόν στο 35% τώρα. «Τα σαββατοκύριακα, περίπου 13.000 εγχώριοι τουρίστες επισκέπτονται το Μπαλί», είπε. Όμως, παρότι αυτό δίνει μια ελπίδα, για πολλούς ντόπιους που εξαρτώνται από τον τουρισμό, δεν αρκεί για να σωθεί η φετινή σεζόν. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM