Βαρκελώνη: Ανθρωποκυνηγητό για τον οδηγό του βαν- Σειρά εφόδων από τις αρχές για τον εντοπισμό του

Βαρκελώνη: Ανθρωποκυνηγητό για τον οδηγό του βαν- Σειρά εφόδων από τις αρχές για τον εντοπισμό του Facebook Twitter
0

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ισπανική αστυνομία για τον οδηγό του βαν που σκότωσε 13 ανθρώπους στην τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε τη Βαρκελώνη, ενώ οι αρχές επιχειρούν να αποσαφηνίσουν εάν άλλοι δύο ύποπτοι που συνδέονται με την επίθεση σκοτώθηκαν ή διαφεύγουν.


Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως θεωρεί ότι εξάρθρωσε το δίκτυο που ευθύνεται για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη και την επίθεση αργότερα στο Καμπρίλς.


Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις ανθρώπους σε σχέση με τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς. Οι πέντε δράστες του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Καμπρίλς, οι οποίοι φορούσαν ψεύτικες ζώνες με εκρηκτικά, έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά.


«Το δίκτυο εξαρθρώθηκε πλήρως στη Βαρκελώνη, αφού ερευνήσαμε τα πρόσωπα που σκοτώθηκαν, τα πρόσωπα που συνελήφθησαν και πραγματοποιήσαμε ελέγχους των στοιχείων τους» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Χουάν Ιγνάθιο Θόιδο σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.


Ωστόσο οι αρχές δεν έχουν προς το παρόν ταυτοποιήσει τον οδηγό του βαν ούτε έχουν αποσαφηνίσει πού ακριβώς βρίσκεται, την ώρα που η αστυνομία και αξιωματούχοι στη περιοχή της Καταλονίας δηλώνουν ότι πρέπει να εντοπίσουν τουλάχιστον άλλα 2 πρόσωπα.


Οι ερευνητές επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε μια ομάδα τουλάχιστον 12 υπόπτων που πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από τις φονικότερες επιθέσεις στην Ισπανίας τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια.


Κανείς εξάλλου από τους 9 ανθρώπους που έχουν συλληφθεί ή σκοτωθεί από την αστυνομία δεν πιστεύεται ότι είναι ο οδηγός που αιματοκύλισε τη Λα Ράμπλα.


Ένας 22χρονος με καταγωγή από το Μαρόκο, ο Γιούνες Αμπουγιακούμπ είναι μεταξύ των προσώπων που καταζητούνται, σύμφωνα με το γραφείο του δημάρχου της πόλης Ριπόλ, όπου ζούσε εκείνος και άλλοι ύποπτοι.
Ισπανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο 22χρονος ενδέχεται να είναι ο οδηγός του βαν στη Βαρκελώνη, αλλά η αστυνομία και Καταλανοί αξιωματούχοι δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Σειρά εφόδων από τις αρχές για τον εντοπισμό του δράστη

 

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε διαμέρισμα στο Ριπόλ την Παρασκευή, την ένατη κατά σειρά έφοδο σε σπίτια στην πόλη. Στο διαμέρισμα έμενε ένας άνδρας με το όνομα Αμπντελμπακί Ες Σατί, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που περιήλθε τη γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.


Οι γείτονες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν ιμάμη, έναν μουσουλμάνο ιεροκήρυκα. Ο σπιτονοικοκύρης του είπε ότι τον είδε τελευταία φορά την Τρίτη.


Εκτός του Αμπουγιακούμπ, οι αρχές αναζητούν άλλους δύο ανθρώπους αν και δεν είναι σίγουρο ότι διαφεύγουν. Ο ένας ή και οι δύο ενδέχεται να σκοτώθηκαν στο Αλκανάρ, όπου ένα σπίτι ισοπεδώθηκε έπειτα από έκρηξη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, σύμφωνα με όσα δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων της Καταλονίας.


Η αστυνομία άλλωστε πιστεύει ότι το σπίτι στο Αλκανάρ χρησιμοποιείτο για τον σχεδιασμό μίας ή αρκετών επιθέσεων μεγάλης κλίμακας στη Βαρκελώνη, πιθανόν με τη χρήση των φιαλών βουτανίου που είχαν αποθηκευτεί εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM
Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM