«Bare beating»: Η νέα τάση στα ΜΜΜ που έχει γίνει ο εφιάλτης των επιβατών

«Bare beating»: Η εξοργιστική τάση στα ΜΜΜ που επιφέρει πρόστιμο Facebook Twitter
Φωτογραφία: Pixabay
0

Έχετε καθίσει ποτέ σε τρένο ή λεωφορείο και, παρόλο που φοράτε ακουστικά, η μουσική σας καλύπτεται από τη μουσική κάποιου συνεπιβάτη σας;

Πάντα υπάρχει αυτό ο επιβάτης που θα κάτσει, θα ανοίξει το TikTok και θα αρχίσει να βλέπει βίντεο ή να παίζει μουσική δυνατά, χωρίς να σκεφτεί ότι οι υπόλοιποι ίσως να μην θέλουν να ακούν τα ίδια πράγματα.

Αυτή η πρακτική έχει πλέον αποκτήσει όνομα και λέγεται «bare beating». Πρόκειται για την ενοχλητική τάση του να αφήνεις οποιονδήποτε ήχο από το κινητό σου να αντηχεί σε ολόκληρο το βαγόνι, αντί να χρησιμοποιείς ακουστικά.

Οι επιβάτες παραπονιούνται εδώ και καιρό για αυτούς τους θορυβώδεις συνεπιβάτες τους, που αναπαράγουν μουσική, βίντεο ή μιλάνε δυνατά στο τηλέφωνο, χωρίς να σκέφτονται εάν γίνονται ενοχλητικοί.

Ένας χρήστης του TikTok δήλωσε: «Γιατί κάποιοι ακούνε μουσική από τα ηχεία σε δημόσιους χώρους; Τι δεν πάει καλά με εσάς; Δεν θέλουμε όλοι να ακούμε τη μουσική σας».

Ένας άλλος σχολίασε: «Πότε έγινε κοινωνικά αποδεκτό να παίζεις μουσική δυνατά, να μιλάς με ανοιχτή ακρόαση και να ατμίζεις στα τρένα;».

Οι συζητήσεις γύρω από το φαινόμενο «bare beating» ήρθαν στο προσκήνιο τον περασμένο μήνα, όταν το βρετανικό κόμμα «Φιλελεύθεροι Δημοκράτες» δήλωσε ότι επιδιώκει την αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε να απαγορεύεται ρητά αυτή η συμπεριφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αγγλία.

Το κόμμα αποκάλεσε αυτούς τους επιβάτες «headphone dodgers» (αυτοί που αποφεύγουν τα ακουστικά) και ζητά την επιβολή προστίμων ύψους 1.000 λιρών σε όποιον παραβιάζει την απαγόρευση, ώστε οι υπόλοιποι επιβάτες να μπορούν «να απολαμβάνουν λίγη ησυχία».

Δημοσκόπηση του κόμματος έδειξε ότι πάνω από τους μισούς Βρετανούς δήλωσαν ότι δεν θα ένιωθαν άνετα να ζητήσουν από κάποιον να χαμηλώσει τη μουσική του στα μέσα μεταφοράς. Περισσότερο από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αντιμετωπίζει συχνά ή περιστασιακά ανθρώπους που αναπαράγουν δυνατούς ήχους στα ΜΜΜ.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες επιδιώκουν να τροποποιήσουν το νομοσχέδιο για τις Υπηρεσίες Λεωφορείων που βρίσκεται ήδη στη Βουλή, και παράλληλα να δημιουργήσουν εθνική εκστρατεία για τη δημόσια κατακραυγή των «headphone dodgers».

Με πληροφορίες από The Independent

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM
Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM