LIVE!

Barclays: Οι Ευρωπαίοι θα είναι ασφαλείς από τον κορωνοϊό μετά τον Σεπτέμβριο

Barclays: Οι Ευρωπαίοι θα είναι ασφαλείς από τον κορωνοϊό μετά τον Σεπτέμβριο Facebook Twitter
EPA
0

Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τον χρονικό ορίζοντα της ανοσίας της αγέλης στην Ευρώπη, προχωρά η έκθεση η Barclays.

Ο επενδυτικός οίκος προβλέπει εκ νέου ότι τα αποτελέσματα των εμβολιασμών θα φανούν νωρίτερα, με την ανοσία της αγέλης να επιτυγχάνεται στην Ευρώπη περίπου ένα τρίμηνο πιο νωρίς από ό,τι περίμενε. Παρόλα αυτά, οι Ευρωπαίοι θα είναι προστατευμένοι από τον κορωνοϊό πολύ αργότερα από ό,τι οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί.

Με βάση τα στοιχεία, η Barclays εκτιμά τώρα ότι η συλλογική ανοσία θα επιτευχθεί στην Ευρώπη στα τέλη του τρίτου τριμήνου με αρχές του τέταρτου και συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, δηλαδή κατά ένα τρίμηνο νωρίτερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις του οίκου.

Σημειώνεται ότι, οι προβλέψεις της Barclays δείχνουν ότι η Ευρώπη θα είναι προστατευμένη από τον κορωνοϊό μόνο αφότου θα έχει περάσει η κρίσιμη για τον τουρισμό καλοκαιρινή σεζόν αλλά και κατά ένα τρίμηνο αργότερα σε σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Η αισιόδοξη αυτή πρόταση έρχεται την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την AstraZeneca όσο και με τη Pfizer για τις καθυστερήσεις στα προγράμματα παραδόσεων των εμβολίων.

Η Barclays ωστόσο αναγνωρίζει ότι η εκστρατεία του εμβολιασμού ξεκίνησε στην Ευρώπη αργά, σε σχέση με άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες. Αυτό αποδίδεται εν μέρει στην περιορισμένη προσφορά εμβολίων, αλλά κυρίως στην υπερβολική γραφειοκρατία, τα φτωχά logistics και την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και εξοπλισμού.

Παρόλα αυτά, ο οίκος, επισημαίνει, ότι ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει πλέον επιταχυνθεί και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς τα προγράμματα θα επεκτείνονται σε μικρότερες ηλικίες και η διαθεσιμότητα των εμβολίων θα βελτιώνεται.

Έτσι, η Barclays εκτιμά ότι οι ευπαθείς ομάδες σε όλη την Ευρώπη θα έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έως τα τέλη του Απριλίου το αργότερο. Οι χώρες της Ε.Ε. αναμένεται να έχουν αρκετές δόσεις για να προστατεύσουν πλήρως ολόκληρο τον πληθυσμό τους έως τα τέλη του Αυγούστου.

Όμως, η ανοσία της αγέλης εξαρτάται επίσης από μία σειρά παράγοντες, όπως η προθυμία του κόσμου να εμβολιαστεί, η αποτελεσματικότητα και η έγκριση των υπόλοιπων εμβολίων και ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα στις δύο δόσεις.

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Διεθνή / Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Το Εφετείο της Αγγλίας έκρινε ότι η συμφωνία που υποχρεώνει το Zaha Hadid Architects να διατηρεί το όνομα της ιδρύτριάς του και να καταβάλλει 6% των εσόδων του στο Zaha Hadid Foundation μπορεί να τερματιστεί με εύλογη προειδοποίηση, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή επαναδιαπραγμάτευση ή αλλαγή ονόματος.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
«Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Διεθνή / «Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Ο Shia LaBeouf μίλησε σε συνέντευξή του στον Andrew Callaghan για την πρώτη του σύλληψη στη Νέα Ορλεάνη, δηλώνοντας «αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι», λίγο πριν συλληφθεί ξανά κατά τη διάρκεια του Mardi Gras. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media και επανέφεραν στο προσκήνιο το ταραχώδες δημόσιο προφίλ του ηθοποιού.
THE LIFO TEAM
«Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Διεθνή / «Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Ιρανοί σκηνοθέτες και δημιουργοί της διασποράς τοποθετούνται δημόσια μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μιλώντας για «το τέλος ενός 47χρονου εφιάλτη», αλλά και για την αβεβαιότητα που ακολουθεί. Δηλώσεις, ανοιχτές επιστολές και αναρτήσεις στα social media φωτίζουν τη σύνθετη στάση της ιρανικής πολιτισμικής κοινότητας απέναντι στις εξελίξεις.
THE LIFO TEAM
Chet Hanks: «Free me» από την Κολομβία – Μπλόκο επιστροφής λόγω διαβατηρίου

Διεθνή / Ο Chet Hanks και το ελληνικό διαβατήριο που τον κράτησε στη Μεντεγίν

Ο Chet Hanks δήλωσε μέσω Instagram ότι παραμένει στην Κολομβία λόγω προβλήματος με το διαβατήριό του. Ο 35χρονος ηθοποιός και ράπερ, γιος του Tom Hanks και της Rita Wilson, εξήγησε ότι ταξίδευε με το ελληνικό του διαβατήριο και δεν είχε μαζί του το αμερικανικό, γεγονός που δυσκολεύει την επιστροφή του στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM