Barclays: Οι Ευρωπαίοι θα είναι ασφαλείς από τον κορωνοϊό μετά τον Σεπτέμβριο

Barclays: Οι Ευρωπαίοι θα είναι ασφαλείς από τον κορωνοϊό μετά τον Σεπτέμβριο Facebook Twitter
EPA
0

Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τον χρονικό ορίζοντα της ανοσίας της αγέλης στην Ευρώπη, προχωρά η έκθεση η Barclays.

Ο επενδυτικός οίκος προβλέπει εκ νέου ότι τα αποτελέσματα των εμβολιασμών θα φανούν νωρίτερα, με την ανοσία της αγέλης να επιτυγχάνεται στην Ευρώπη περίπου ένα τρίμηνο πιο νωρίς από ό,τι περίμενε. Παρόλα αυτά, οι Ευρωπαίοι θα είναι προστατευμένοι από τον κορωνοϊό πολύ αργότερα από ό,τι οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί.

Με βάση τα στοιχεία, η Barclays εκτιμά τώρα ότι η συλλογική ανοσία θα επιτευχθεί στην Ευρώπη στα τέλη του τρίτου τριμήνου με αρχές του τέταρτου και συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, δηλαδή κατά ένα τρίμηνο νωρίτερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις του οίκου.

Σημειώνεται ότι, οι προβλέψεις της Barclays δείχνουν ότι η Ευρώπη θα είναι προστατευμένη από τον κορωνοϊό μόνο αφότου θα έχει περάσει η κρίσιμη για τον τουρισμό καλοκαιρινή σεζόν αλλά και κατά ένα τρίμηνο αργότερα σε σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Η αισιόδοξη αυτή πρόταση έρχεται την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την AstraZeneca όσο και με τη Pfizer για τις καθυστερήσεις στα προγράμματα παραδόσεων των εμβολίων.

Η Barclays ωστόσο αναγνωρίζει ότι η εκστρατεία του εμβολιασμού ξεκίνησε στην Ευρώπη αργά, σε σχέση με άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες. Αυτό αποδίδεται εν μέρει στην περιορισμένη προσφορά εμβολίων, αλλά κυρίως στην υπερβολική γραφειοκρατία, τα φτωχά logistics και την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και εξοπλισμού.

Παρόλα αυτά, ο οίκος, επισημαίνει, ότι ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει πλέον επιταχυνθεί και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς τα προγράμματα θα επεκτείνονται σε μικρότερες ηλικίες και η διαθεσιμότητα των εμβολίων θα βελτιώνεται.

Έτσι, η Barclays εκτιμά ότι οι ευπαθείς ομάδες σε όλη την Ευρώπη θα έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έως τα τέλη του Απριλίου το αργότερο. Οι χώρες της Ε.Ε. αναμένεται να έχουν αρκετές δόσεις για να προστατεύσουν πλήρως ολόκληρο τον πληθυσμό τους έως τα τέλη του Αυγούστου.

Όμως, η ανοσία της αγέλης εξαρτάται επίσης από μία σειρά παράγοντες, όπως η προθυμία του κόσμου να εμβολιαστεί, η αποτελεσματικότητα και η έγκριση των υπόλοιπων εμβολίων και ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα στις δύο δόσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Διεθνή / Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Παρά τη στρατηγική σημασία του, ο πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στο νησί παραμένει ανέπαφος, καθώς μια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή στις αγορές πετρελαίου και σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Ζελένσκι σε Τραμπ: «Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία, όχι σε εμένα»

Ο ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Politico, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα του, τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά και την ελπίδα που έχει πως οι Αμερικανοί θα τον βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τραμπ για Ιράν: «Θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να στοχεύσουμε»

«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι περιμέναμε, ακόμα και μέσα στην αρχική περίοδο των έξι εβδομάδων», αναφέρει ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΧΑΡΒΕΪ ΓΟΥΑΪΝΣΤΙΝ

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Το λάθος μου ήταν ότι απατούσα τη γυναίκα μου, όχι η σεξουαλική επίθεση»

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν μίλησε μέσα από τη φυλακή στο The Hollywood Reporter, περιγράφοντας τη ζωή του ως «κόλαση», επαναλαμβάνοντας ότι αρνείται τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και πως τον βαραίνει να σκέφτεται πως ειναι το κεντρικό πρόσωπο του κινήματος #MeToo
THE LIFO TEAM