Βαλτιμόρη: Σήμερα ανοίγει ο πρώτος θαλάσσιος διάδρομος μετά την κατάρρευση της γέφυρας

Βαλτιμόρη: Σήμερα ανοίγει ο πρώτος θαλάσσιος διάδρομος μετά την κατάρρευση της γέφυρας Facebook Twitter
Βαλτιμόρη, φωτ.: ΕΡΑ
0

Τα συντρίμμια της γέφυρας της Βαλτιμόρης προσπαθούν να απομακρύνουν οι αρχές με στόχο να δημιουργηθεί ένας προσωρινός θαλάσσιος διάδρομος. 

Η απομάκρυνση ενός μέρους των συντριμμιών της γέφυρας της Βαλτιμόρης που κατέρρευσε μετά την πρόσκρουση πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, είναι σημαντική ώστε να μπορούν να περνούν τα πλοία, η διέλευση των οποίων θεωρείται «απαραίτητη». 

Σε ανακοίνωση, οι εθνικές αρχές, οι πολιτειακές του Μέριλαντ, και της Βαλτιμόρης, διευκρίνισαν ότι αυτός ο πρώτος διάδρομος θα αποτελεί το πρώτο στάδιο προς τη σταδιακή επανάληψη της θαλάσσιας κυκλοφορίας στο λιμάνι που είναι ένα από τα σημαντικότερα της χώρας. Ο διάδρομος αυτός δεν θα είναι ωστόσο στην αρχή αρκετά φαρδύς για τη διέλευση μεγάλων πλοίων και επομένως θα τον διασχίζουν πλοία που «μετέχουν στις επιχειρήσεις», καθώς και στις υπηρεσίες διάσωσης. 

«Δεν θα είναι αρκετά φαρδύς για να επιτρέπει τη διέλευση πλοίων εμπορευματοκιβωτίων. Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη για τη διάνοιξη σιγά -σιγά της διέλευσης για περισσότερα καράβια, αλλά εμείς δεν έχουμε χρονοδιάγραμμα για αυτό το θέμα», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κάρμεν Κάβερ, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής. 

Ο θαλάσσιος διάδρομος αναμένεται να ανοίξει «σήμερα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί η ώρα επί του παρόντος», πρόσθεσε η συνάδελφός της, η Κίμπερλι Ρέιβς. 

Ένας δεύτερος θαλάσσιος διάδρομος ετοιμάζεται να ανοίξει, αλλά ήταν αδύνατο σήμερα να έχουμε διευκρινίσεις για το πότε θα ανοίξει για τη θαλάσσια κυκλοφορία, πρόσθεσε. Η ανακοίνωση εκδίδεται μετά την έναρξη, την Κυριακή, των εργασιών απομάκρυνσης υλικών της γέφυρας - μια περίπλοκη επιχείρηση που απαιτούσε το κόψιμο και τη μετακίνηση ενός πρώτου τμήματος, βάρους «σχεδόν 200 τόνων». 

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, πλοίο εμπορευματοκιβωτίων προσέκρουσε μέσα στη νύχτα στη γέφυρα Φράνσις Σκοτ Κι της Βαλτιμόρης, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η γέφυρα και να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι. Το πλοίο είναι πλέον παγιδευμένο στο σημείο, με ένα μέρος της γέφυρας που κατέρρευσε πάνω του. Εμποδίζει έτσι τις θαλάσσιες μεταφορές σε ένα από τα λιμάνια με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα. 

Έξι εργάτες που επισκεύαζαν το οδόστρωμα πάνω στη γέφυρα την ώρα του δυστυχήματος θεωρούνται νεκροί, ενώ μέχρι αυτή την ώρα έχουν βρεθεί οι σοροί δύο εξ αυτών. 

«Οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των άλλων σορών διακόπηκαν καθώς οι αρχές κρίνουν επί του παρόντος πολύ επικίνδυνο το έργο των δυτών στο σημείο αυτό, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και της ποσότητας των συντριμμιών που υπάρχουν μέσα στο νερό», επανέλαβε την Κυριακή, ο κυβερνήτης Ουές Μουρ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM