LIVE!

Βάφουν ξανά τη γέφυρα που συνδέει Δανία και Σουηδία- Θα χρειαστούν 13 χρόνια

Βάφουν ξανά τη γέφυρα που συνδέει Δανία και Σουηδία- Θα χρειαστούν 13 χρόνια Facebook Twitter
13 χρόνια θα χρειαστούν για να βάψουν ξανά τη γέφυρα Όρεσουντ (Πηγή φωτό EPA)
0

Η γέφυρα που συνδέει τη Δανία με τη Σουηδία- μήκους σχεδόν 8 χιλιομέτρων- θα βαφτεί για πρώτη φορά από τότε που δόθηκε στην κυκλοφορία, το 2000. Όμως, αναμένεται να χρειαστούν 13 χρόνια για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο.

Η γέφυρα Όρεσουντ χρειάζεται ένα νέο χέρι μπογιάς, προκειμένου να συντηρηθεί ο χαλύβδινος σκελετός της. Για τα περίπου 300.000 τετραγωνικά μέτρα της γέφυρας αναμένεται να χρησιμοποιηθούν 300.000-400.000 λίτρα μπογιάς.


«Το τελευταίο στρώμα από το σύστημα βαφής των πέντε στρωμάτων θα ξεθωριάσει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, άρα θα χρειαστεί να περάσουμε ένα νέο, τελευταίο χέρι για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τα κατώτερα στρώματα, που προστατεύουν τον χάλυβα από τη διάβρωση», δήλωσε ο επικεφαλής του έργου, Γιόχαν Νορντ.

Η γέφυρα βάφτηκε τελευταία φορά κατά τμήματα στην ξηρά, πριν από τη συναρμολόγησή της στο νερό. Αυτή τη φορά, θα αναρτηθεί ειδική πλατφόρμα στο πλαϊνό τμήμα της γέφυρας. «Είναι μια πολύ ιδιαίτερη δουλειά, διότι δουλεύεις σε ύψος 20-30 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε γερανογέφυρες για να έχεις πρόσβαση στη γέφυρα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Muehlhan Denmark Γιενς Μορκ.

Η γερμανική εταιρεία βιομηχανικών υπηρεσιών Muehlhan έχει επιλεγεί για τα δύο πρώτα χρόνια του έργου, στη διάρκεια των οποίων θα περαστεί με μαύρη μπογιά επιφάνεια αντίστοιχη με 42 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή (αρχές 2026) αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM
Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Διεθνή / Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Το Εφετείο της Αγγλίας έκρινε ότι η συμφωνία που υποχρεώνει το Zaha Hadid Architects να διατηρεί το όνομα της ιδρύτριάς του και να καταβάλλει 6% των εσόδων του στο Zaha Hadid Foundation μπορεί να τερματιστεί με εύλογη προειδοποίηση, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή επαναδιαπραγμάτευση ή αλλαγή ονόματος.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM