Αυτοί είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι της Ευρώπης

Αυτοί είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι της Ευρώπης Facebook Twitter
Fragiskos Samsas / SOOC
19

Αν και τα τελευταία έξι χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια βίαιη οικονομική περιδίνηση, οι μετρήσεις σχετικά με τις ώρες που εργάζονται οι Έλληνες, αναδεικνύουν την σκληρή και άνιση μάχη, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του statista, πρώτοι στη λίστα των πιο σκληρά εργαζομένων, έρχονται η Έλληνες με 42 ώρες την εβδομάδα, με τους Πορτογάλους και τους Ισπανούν κα ακολουθούν κατά πόδας. Ένατοι στη λίστα οι Γερμανοί με 35,3 ώρες εργασίας, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκονται οι Ολλανδοί με μόλις 30 ώρες.

Infographic: Greeks work the longest hours in Europe | Statista
You will find more statistics at Statista

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στην Κύπρο: Εμπρησμό «βλέπει» η Πυροσβεστική - Δύο νεκροί, 10 τραυματίες και 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα καμένη γη

Διεθνή / Φωτιά στην Κύπρο: Εμπρησμό «βλέπει» η Πυροσβεστική - Δύο νεκροί, 10 τραυματίες και 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα καμένη γη

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν έντονες αναζωπυρώσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος ενεργό μέτωπο
LIFO NEWSROOM
Η άνοδος του Μάρκο Ρούμπιο: Απολύσεις-σοκ, κλείσιμο USAID και το τέλος της παραδοσιακής διπλωματίας

Διεθνή / Η άνοδος του Μάρκο Ρούμπιο: Απολύσεις-σοκ, κλείσιμο USAID και το τέλος της παραδοσιακής διπλωματίας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, απολύει εκατοντάδες διπλωμάτες, διαλύει την USAID και επαναπροσδιορίζει τη θέση της Αμερικής στον κόσμο. Η εξωτερική πολιτική περνά σε νέα φάση.
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε έρευνα κατά του πανεπιστημίου Harvard για τις διεθνείς βίζες

Διεθνή / Ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε έρευνα κατά του πανεπιστημίου Harvard για τις διεθνείς βίζες

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανακοίνωσε την έναρξη αυτής της έρευνας, προκειμένου να αξιολογήσει εάν το Χάρβαρντ «συμμορφώνεται με όλους τους κανονισμούς»
LIFO NEWSROOM
Καταδικάστηκε σε ισόβια ο Bryan Kohberger για τις δολοφονίες τεσσάρων φοιτητών στο Αϊντάχο

Διεθνή / Καταδικάστηκε σε ισόβια ο Bryan Kohberger για τις δολοφονίες τεσσάρων φοιτητών στο Αϊντάχο

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, οι οικογένειες των θυμάτων μίλησαν δημόσια για πρώτη φορά, περιγράφοντας την οδύνη και τις επιπτώσεις της επίθεσης - Ήταν η πρώτη φορά που είχαν τη δυνατότητα να απευθυνθούν απευθείας στον δράστη
LIFO NEWSROOM
Ιός του Δυτικού Νείλου: Κρούσμα στην Ηλεία - Σε σοβαρή κατάσταση ένας άνδρας

Διεθνή / Ιός του Δυτικού Νείλου: Κρούσμα στην Ηλεία - Σε σοβαρή κατάσταση ένας άνδρας

Πρόκειται για έναν συνταξιούχο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται σοβαρή
LIFO NEWSROOM
Μεγάλο νοσοκομείο αναβάλλει χειρουργεία λόγω χαμηλών αποθεμάτων αίματος - «Η κατάσταση χειροτερεύει κάθε χρόνο»

Διεθνή / Νοσοκομείο αναβάλλει χειρουργεία λόγω χαμηλών αποθεμάτων αίματος - «Η κατάσταση χειροτερεύει κάθε χρόνο»

«Δυστυχώς, οι άνθρωποι δίνουν αίμα όλο και λιγότερο... και οι τακτικοί αιμοδότες, οι σύλλογοι αιμοδοτών, είναι μια γενιά που γερνά και δεν μπορεί πλέον να δώσει αίμα μετά την ηλικία των 65»
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η δίκη που συγκλονίζει την Τουρκία: Η σκληρή δολοφονία 15χρονου, οι απειλές των ανήλικων δραστών και ο διαλυμένος τάφος

Διεθνή / Ξεκίνησε η δίκη που συγκλονίζει την Τουρκία: Η σκληρή δολοφονία 14χρονου, οι απειλές των ανήλικων δραστών και ο διαλυμένος τάφος

Νεκρός 14χρονος από πισώπλατες μαχαιριές ανηλίκων στη Χαλκηδόνα - Η συζήτηση περί ανηλίκων δραστών - Τι προβλέπει ο Τουρκικός Ποινικός Κώδικας - Απειλούν την οικογένεια του θύματος με θάνατο ενώ διέλυσαν τον τάφο του παιδιού
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

13 σχόλια
εχει να κανει και με το ειδος της εργασιας, οι περισσοτεροι απο εμας εαν εργαζομαστε ( μιλαω για φοιτητες για ατομα που δεν εχουν μονιμη εργασια και εχουν αναγκη την δουλεια) σε μια κωλοεταιρια με ασημαντο και αχρηστο <αντικειμενο που προφανως δεν μπορουμε να ειμαστε παραγωγικοι για το κρατος αλλα για τις τσεπες των μεγαλοεπιχειρηματιων τραπεζων, κινητης τηλεφωνιας <κτλ εγω δουλευω 5 ωρες <την ημερα 5 <μερες< την εβδομαδα και πληρωνομαι 287 ε το <μηνα σε μια αθλια δουλεια με συμβαση αοριστου για <να προσφερω σε κανεναν αλλο παρα <μονο <στα <μεγαλα κεφαλια χιλιαδες <ευρω...
Έχω γνωστό που δουλεύει στο μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο αυτή τη στιγμή και εδώ και 4 μέρες μου λέει ότι χαζεύει στο ίντερνετ γιατί δεν έχει αντικείμενο εργασίας. Πολλές φορές οι στατιστικές δεν λένε όλη την αλήθεια.
Αλλο ωρες δουλεια και αλλο ποιοτικη δουλεια. Πηγαινε σε μια δημοσια υπηρεσια να δεις. Μεχρι να κουνησουν το ενα ποδι βρωμαει το αλλο.Πηγαινε σε μια μεγαλη επιχειρηση να δεις τους συνδικαλη(σ)τες να πινουν το καφεδακι τους και να τρεχουν οι συμβασιουχοι
Παιδια τι λετε, ειναι γνωστο σε ολη την Ευρώπη και ιδιως στους Γερμανους οτι εμεις και ολος ο νοτος ειμαστε τεμπεληδες, εξ'ου και το γνωστο PIGS. (Portugal, Italy, Greece, Spain) Δεν μπορουμε να αμφισβητουμε ετσι ολοκληρη Bild (με τα γνωστα συκοφαντικα αρθρα της) με αντιπαραθεση στατιστικων στοιχειων!!!
Εχει ειπωθεί χίλιες φορές να το πούμε αλλη μία. Η στατιστική απεικόνιση των εργασιμων ωρών δεν σημαίνει απολύτως τίποτα και δεν προκύπτει κανένα συμπέρασμα.Σημασία έχει η παραγωγικότητα της εργασίας και όχι η διάρκεια της.Κάθε εργάσιμη ώρα στην Ολλανδία μπορεί να παράγει 2πλασιο ή 3πλασιο έργο ή αξία απο ότι στην Ελλάδα.
Τα PIGS του Νότου, στις πρώτες θέσεις ε? Για να πούμε και τον αντίλογο όμως, οι Γερμανοί, Ολλανδοί, κλπ δουλεύουν πιο παραγωγικά - ήτοι οι κρατικές υποδομές ΒΟΗΘΑΝΕ τον ιδιωτικό τομέα. Πχ. για να ανοίξεις μαγαζί είναι θέμα ημερών στην Αγγλία - εδώ για να πάρεις άδεια λειτουργίας θα περάσουν μήνες (εκτός αν λαδώσεις), και στο μεταξύ τα πάγια τρέχουν. Είμαστε στον 21ο αιώνα και ακόμα δεν έχουμε συνδεδεμένες ΟΛΕΣ τις δημόσιες υπηρεσίες (πεθαίνει κάποιος και αν δεν δηλώσουν οι δικαιούχοι τη διακοπή σύνταξης, θα την εισπράτουν για 10ετίες)
Τι να το κάνουμε αυτό? Έχει κάπου θετικό αντίκτυπο στην ζωή μας? Δουλεύουμε (Όσοι από μας το κάνουν ακόμα αυτό) και δεν βλέπουμε ούτε κάτι θετικό με τους φόρους που πληρώνουμε ούτε κάτι θετικό με την σύνταξη αν ποτέ βγούμε δηλαδή στη σύνταξη!
Το ότι οι Έλληνες δουλεύουν πιο σκληρά απ' όλους αλλά έχουμε χρεοκοπήσει ενώ οι Ολλανδοί με πιο χαλαρή δουλειά έχουν μια απ' τις πιο παραγωγικές οικονομίες παγκοσμίως κάτι δείχνει σχετικά με την αποτελεσματικότητα του κράτους μας. Ή κάνω λάθος;
Μ'αρεσει που κραζουμε τους πολιτικούς για λαϊκισμό και εμείς είμαστε χειρότεροι. " Οι Έλληνες δουλεύουν πιο σκληρά απο όλους"??...Κοροιδευομαστε μεταξύ μας?.Δουλεύουμε πολλές ώρες γιατί δεν δουλεύουμε αποδοτικά.