Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς χώρες για το 2018 - Σε ποια θέση βρέθηκε η Ελλάδα

Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς χώρες για το 2018 - Σε ποια θέση βρέθηκε η Ελλάδα Facebook Twitter
2

Δημοσιεύτηκε για ενδέκατη χρονιά ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης (World Peace Intex), μια έκθεση η οποία κατατάσσει τις χώρες παγκοσμίως σύμφωνα με το πόσο ασφαλείς είναι για να τις επισκεφτεί κανείς. 

Η έρευνα έγινε ανάμεσα σε 163 χώρες και μεταξύ των κριτηρίων για την κατάταξη ήταν τα επίπεδα εγκληματικότητας, οι εσωτερικές συγκρούσεις και η τρομοκρατία. 

Για ενδέκατη χρονιά στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η Ισλανδία των 300 χιλιάδων κατοίκων. Στην πρώτη πεντάδα ήταν επίσης η Νέα Ζηλανδία, η Αυστρία, η Πορτογαλία και η Δανία.

Τα περισσότερα από τα κράτη που έφτασαν ψηλά στη λίστα ήταν δυτικά, ωστόσο, δεν έλειψαν και αρκετά από την Ασία.

Η Ευρώπη για ακόμη μια χρονιά είναι η πιο ασφαλής ήπειρος στον κόσμο. Η κατάσταση, ωστόσο, επιδεινώθηκε και σε αυτή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της Ισπανίας η οποία έπεσε δέκα ολόκληρες θέσεις, εξαιτίας κυρίως των έντονων πολιτικών εντάσεων του τελευταίου διαστήματος. 

Δυσμενή, ωστόσο, είναι τα στοιχεία για τις χώρες της Μέσης Ανατολής, οι οποίες συνεχίζουν από την πρώτη χρονιά δημοσίευσης της έκθεσης να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας.

Την τελευταία θέση κατέλαβε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Συρία, όπου οι πολεμικές συρράξεις δε φαίνεται να τελειώνουν. Μαζί με εκείνη τη λίστα με τις λιγότερο ασφαλείς χώρες συμπλήρωσαν το Αφγανιστάν, το Νότιο Σουδάν, το Ιράκ και η Σομαλία.

Η Ελλάδα βρέθηκε περίπου στα μέσα της λίστας, καταλαμβάνοντας την 79η θέση από το σύνολο των 163 χωρών, κάτω από Τυνησία και πάνω από Μπουρκίνα Φάσο, την ίδια στιγμή που η γειτονική μας χώρα, Βουλγαρία βρέθηκε μέσα στις 31 πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου. 

Συνολικά, ωστόσο, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα επίπεδα ειρήνης έπεσαν παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, η κατάσταση επιδεινώθηκε σε 92 χώρες ενώ βελτιώθηκε μόνο σε 71 από αυτές. 

Δείτε τη λίστα με τις 31 πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου:

1. Ισλανδία

2. Νέα Ζηλανδία

3. Αυστρία
4. Πορτογαλία
5. Δανία
6. Καναδάς
7. Τσεχία
8. Σιγκαπούρη
9. Ιαπωνία
10. Ιρλανδία
11. Σλοβενία
12. Ελβετία
13. Αυστραλία
14. Σουηδία
15. Φινλανδία
16. Νορβηγία
17. Γερμανία
18. Ουγγαρία
19. Μπουτάν
20. Μαυρίκιος

21. Βέλγιο

22. Σλοβακία

23. Ολλανδία 

24. Ρουμανία

25. Μαλαισία 

26. Βουλγαρία 

27. Κροατία

28. Χιλή

29. Μποτσουάνα 

30. Ισπανία 

31. Λετονία 

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM