Αυτά τα παμπάλαια Nike μάλλον θα πωληθούν για 1,2 εκατομμύρια δολάρια

Nike Spikes Handmade By Co-Founder With Early Logos Estimated To Sell For $1.2M Facebook Twitter
0

Ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών της Nike σε πολύ κακή κατάσταση, πιθανότατα θα πωληθεί για πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια. 

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο να πλησιάζουν, ο οίκος πλειστηριασμών Sotheby’s βγάζει στο σφυρί ένα ιστορικό ζευγάρι χειροποίητων παπουτσιών για δρομείς, σχεδιασμένο από τον συνιδρυτή της Nike, Bill Bowerman.

Το σπάνιο ζευγάρι παπουτσιών, δημιουργήθηκε από τον Bowerman την δεκαετία του 1960 και φέρει τέσσερα πρωτότυπα logo στα πλαϊνά. Τα σύμβολα αυτά, «δείχνουν ότι ο Bowerman πειραματιζόταν με την ιδέα του brand, και τυγχάνει να έχουν εκπληκτική ομοιότητα με το πλέον διάσημο βέλος (Swoosh) της Nike», περιγράφει ο οίκος δημοπρασιών. 

Τα συγκεκριμένα παπούτσια προορίζονταν για τον Καναδό δρομέα, σπρίντερ Χάρι Τζερόμ, και διέθεταν την μοναδική για την εποχή σόλα που θυμίζει βάφλα στο σχήμα. 

Nike Spikes Handmade By Co-Founder With Early Logos Estimated To Sell For .2M Facebook Twitter

Ο Bowerman ήταν προπονητής στο πανεπιστήμιο του Όρεγκον, και έβλεπε ξανά και ξανά τον εξοπλισμό των αθλητών του να φθείρεται στο ολοκαίνουργιο στάδιο της σχολής. Χρόνια αργότερα, θα έβρισκε την λύση, δημιουργώντας ένα παπούτσι που μπορούσε να εξασφαλίσει μεγαλύτερη τριβή ακόμα και κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, «ενώ έτρωγε με την σύζυγό του βάφλες για πρωινό»

Το ζευγάρι αναμένεται να πωληθεί έναντι 800.000 έως 1.200.000 δολαρίων, εξαιτίας της σπανιότητάς του. Πολύ λίγα ζευγάρια απομένουν και ένα από τα οποία φυλάσσεται στις Ειδικές Συλλογές και τα Πανεπιστημιακά Αρχεία της Βιβλιοθήκης των Ιπποτών, στο πανεπιστήμιο του Όρεγκον. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ