Αυστρία: Η Ελλάδα είναι ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός

Αυστρία: Η Ελλάδα είναι ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός Facebook Twitter
0

Η Ελλάδα είναι ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός των Αυστριακών, σε ποσοστό 19,6% και ακολουθούν η Ισπανία με 15,6 % και η Ιταλία με 8,7%, τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Oesterreich», επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος τουριστικών γραφείων στην Αυστρία Ruefa έχει καταγράψει φέτος αύξηση 50% στις κρατήσεις για την Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό το Σαββατοκύριακο αρχίζει στην Αυστρία η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών και το 66% των Αυστριακών, κατά 3% περισσότεροι από το 2016, ετοιμάζουν ήδη τις αποσκευές τους.

 

Όπως γράφει η εφημερίδα, το 64% των Αυστριακών, "οι οποίοι μαζί με τους Ελβετούς είναι πρωταθλητές στην Ευρώπη στο θέμα των διακοπών", περνούν σε παραλίες τις θερινές διακοπές τους, για τις οποίες όμως τα τελευταία χρόνια έχουν περιορίσει τη σχετική δαπάνη, ενώ για ένα ποσοστό 81% καθοριστικό κριτήριο είναι η σχέση τιμής και παρεχόμενων υπηρεσιών.

 

Το ποσό που διαθέτει φέτος ο μέσος Αυστριακός για τις διακοπές του ανέρχεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Oesterreich», σε 2.423 ευρώ, κατά 11% λιγότερο σε σχέση με το 2016.

 

Μόλις προ δεκαημέρου, η «Kronen Zeitung», η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα με μέση ημερήσια κυκλοφορία σχεδόν ένα εκατομμύριο φύλλα, σε σχετικό δημοσίευμά της για τη μεγάλη αύξηση των κρατήσεων των Αυστριακών για διακοπές στην Ελλάδα, είχε τον εντυπωσιακό τίτλο "Οι Αυστριακοί κατακλύζουν την Ελλάδα".

 

"Η Ελλάδα είναι το Hotspot των διακοπών των Αυστριακών και η TUI, ο μεγαλύτερος όμιλος στην αγορά τουρισμού καταγράφει αύξηση κατά 40% στις κρατήσεις, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν ήδη το 2016 ο υπ’ αριθμόν ένα τουριστικός προορισμός", επισημαίνονταν στο δημοσίευμα.

 

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, τα πλέον δημοφιλή νησιά συνεχίζουν να έχουν αυξήσεις σε επισκέπτες, η Κρήτη κατά 37%, η Ρόδος 39% και η Κως κατά 76%, ενώ επεκτάθηκε η προσφορά σε ξενοδοχειακές κλίνες.

 

"Μάλιστα, εκεί όπου πέρυσι υπήρξαν μειώσεις εξαιτίας των προσφύγων, παρουσιάζεται εφέτος μία αύξηση πάνω από τον μέσο όρο, και συγκεκριμένα η Λέσβος βρίσκεται στην κορυφή, έχοντας αύξηση κατά 130%", σημείωνε το δημοσίευμα της «Kronen Zeitung».

 

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μια από τις πρώτες θέσεις -αν όχι την πρώτη- στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, με κατά μέσο όρο 400.000 Αυστριακούς να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας, και ως εκ τούτου, η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,8 εκατομμύρια κάτοικοι- βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

 

Πηγή:΅ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM