Αυστραλία: Πολλοί μαθητές τραυματίστηκαν σε σχολικό επιστημονικό πείραμα

Αυστραλία: Τραυματισμοί παιδιών μετά από ατύχημα σε επιστημονικό πείραμα Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Δύο μαθητές Δημοτικού νοσηλεύονται σε σοβαρά εγκαύματα ύστερα από ατύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια σχολικού επιστημονικού πειράματος στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Συνολικά οι τραυματίες ανέρχονται σε συνολικά 12. 

Ομάδα 11 μαθητών και ενός καθηγητή βρίσκονταν σε εξωτερικό χώρο για την παρουσίαση του πειράματος. Οι πέντε από τους ανηλίκους ήθελαν να φτιάξουν ένα «φίδι ζάχαρης» με μαγειρική σόδα, ένα μείγμα ζάχαρης και ένα επιταχυντικό. 

Ωστόσο, φυσούσε ισχυρός άνεμος και τα υλικά διασκορπίστηκαν με αποτέλεσμα να τραυματίσουν όλους τους παρευρισκόμενους.

Η κατάσταση του ενός εκ των μαθητών κρίθηκε σοβαρότερη και χρειάστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο με ελικόπτερο, ενώ οι άλλοι παρελήφθησαν από ασθενοφόρα. 

«Λάβαμε πολλαπλές κλήσεις που ανέφεραν ότι ορισμένα παιδιά είχαν υποστεί εγκαύματα κατά τη διάρκεια ενός επιστημονικού πειράματος, το οποίο διεξαγόταν σε εξωτερικό χώρο» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Οι σημερινοί ισχυροί άνεμοι επηρέασαν το πείραμα και παρέσυραν κάποια από τα υλικά. Τα παιδιά υπέστησαν εγκαύματα στο πάνω μέρος του σώματος, στο στήθος, στο πρόσωπο και στα πόδια. Ευτυχώς, η πλειονότητα των μαθητών δεν τραυματίστηκε σοβαρά».

«Οι έρευνες για το περιστατικό θα αναληφθούν από τις αρμόδιες Αρχές, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Παιδείας και της αστυνομίας» συμπλήρωσε ο ίδιος, ενώ συνεχάρη το προσωπικού του σχολείου για την άμεση αντίδρασή του.

«Θα ήθελα, επίσης, να αναγνωρίσω το προσωπικό του σχολείου, το οποίο διαχειρίστηκε το περιστατικό ιδιαίτερα καλά» ανέφερε, ειδικότερα. 


 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ