Αυστραλία: Σέρφερ δέχθηκε επίθεση από καρχαρία και γύρισε μόνος του στην ακτή για βοήθεια

Αυστραλία: Σέρφερ δέχθηκε επίθεση από καρχαρία και γύρισε μόνος του στην ακτή για βοήθεια Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ως «αξιοθαύμαστη» χαρακτηρίστηκε από τους γιατρούς η ιστορία ενός σέρφερ από τη Νότια Αυστραλία που κολύμπησε πίσω στην ακτή μόνος του και περπάτησε 300 μέτρα για να ζητήσει βοήθεια, αφότου τον δάγκωσε καρχαρίας.

«Ήταν σαν να με χτύπησε φορτηγό», είπε ο σέρφερ. Ο καρχαρίας τον δάγκωσε στην πλάτη, τον γλουτό και τον αγκώνα, ενώ του έκοψε και ένα κομμάτι από την σανίδα πριν εξαφανιστεί.

Ο σέρφερ κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την ακτή, από την οποία απείχε εκατοντάδες μέτρα, για να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες για τα σοβαρά τραύματα και την αιμορραγία που του προκάλεσε η επίθεση του καρχαρία. Οι γιατροί εκτιμούν ότι ο άνδρας θα αναρρώσει. Ο αριθμός των θανάτων από καρχαρίες στην Αυστραλία ήταν φέτος ο μεγαλύτερος τα τελευταία 90 χρόνια.

Σημειώνεται ότι ο 29χρονος άνδρας δέχθηκε επίθεση από τον καρχαρία την Κυριακή, ενώ έκανε σερφ στον κόλπο D'Estrees. Δέχθηκε αρχικά τις πρώτες βοήθειες και μετά μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Flinders.

«Περιποιηθήκαμε τα τραύματά του και προσπαθήσαμε να μειώσουμε τον πόνο», είπε ο γιατρός που τον ανέβαλε. Από το νοσοκομείο, ο 29χρονος έστειλε μια χειρόγραφη επιστολή για όσα πέρασε, ευχαριστώντας όσους τον βοήθησαν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ