Αυστραλία: Σέρφερ δέχθηκε επίθεση από καρχαρία και γύρισε μόνος του στην ακτή για βοήθεια

Αυστραλία: Σέρφερ δέχθηκε επίθεση από καρχαρία και γύρισε μόνος του στην ακτή για βοήθεια Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ως «αξιοθαύμαστη» χαρακτηρίστηκε από τους γιατρούς η ιστορία ενός σέρφερ από τη Νότια Αυστραλία που κολύμπησε πίσω στην ακτή μόνος του και περπάτησε 300 μέτρα για να ζητήσει βοήθεια, αφότου τον δάγκωσε καρχαρίας.

«Ήταν σαν να με χτύπησε φορτηγό», είπε ο σέρφερ. Ο καρχαρίας τον δάγκωσε στην πλάτη, τον γλουτό και τον αγκώνα, ενώ του έκοψε και ένα κομμάτι από την σανίδα πριν εξαφανιστεί.

Ο σέρφερ κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την ακτή, από την οποία απείχε εκατοντάδες μέτρα, για να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες για τα σοβαρά τραύματα και την αιμορραγία που του προκάλεσε η επίθεση του καρχαρία. Οι γιατροί εκτιμούν ότι ο άνδρας θα αναρρώσει. Ο αριθμός των θανάτων από καρχαρίες στην Αυστραλία ήταν φέτος ο μεγαλύτερος τα τελευταία 90 χρόνια.

Σημειώνεται ότι ο 29χρονος άνδρας δέχθηκε επίθεση από τον καρχαρία την Κυριακή, ενώ έκανε σερφ στον κόλπο D'Estrees. Δέχθηκε αρχικά τις πρώτες βοήθειες και μετά μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Flinders.

«Περιποιηθήκαμε τα τραύματά του και προσπαθήσαμε να μειώσουμε τον πόνο», είπε ο γιατρός που τον ανέβαλε. Από το νοσοκομείο, ο 29χρονος έστειλε μια χειρόγραφη επιστολή για όσα πέρασε, ευχαριστώντας όσους τον βοήθησαν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι σημαίνει το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τον Νετανιάχου

Διεθνή / Τι σημαίνει για Νετανιάχου και Χαμάς το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Οι κατηγορίες εναντίον του Νετανιάχου και του Γκάλαντ περιλαμβάνουν «την πρόκληση εξόντωσης, πρόκληση πείνας ως μέθοδος πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης των προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας, σκόπιμης στόχευσης αμάχων σε σύγκρουση»
NEWSROOM
Πενθήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Eθνικό πένθος σε Ιράν και Πακιστάν για τον θάνατο Ραϊσί

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κήρυξε πενθήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο του προέδρου - Η εθνική σημαία του Πακιστάν κυματίζει μεσίστια στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Ισλαμαμπάντ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η πλουσιότερη Αυστραλή και τα υπόλοιπα αμφιλεγόμενα πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Πολιτισμός / Η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας και τα άλλα «κακόγουστα» πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Οι αμφιλεγόμενες προσωπογραφίες των ανθρώπων που διαμόρφωσαν την Αυστραλία και τον κόσμο - «Η δουλειά μου θέλει να κάνει το κοινό να σκεφτεί την επιρροή και τα προνόμια κάποιων ανθρώπων»
NEWSROOM
Ιράν: Ποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί πολιτικά από τον θάνατο του Ραϊσί; 

Διεθνή / Ιράν - Ο θάνατος του Ραϊσί και οι επίδοξοι διάδοχοι: Ο γιος, ο πρόεδρος της βουλής, η πανίσχυρη σύζυγος και τα αουτσάιντερ

Ποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί πολιτικά από τον αδόκητο θάνατο του προέδρου της ισλαμικής δημοκρατίας; - Πώς ο θάνατος Ραϊσί αλλάζει την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των παρατάξεων εντός της Ισλαμικής Δημοκρατία
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ