Αυστραλία: 9χρονη αγνοούμενη εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε βαρέλι

Αυστραλία: Εντοπίστηκε νεκρή 9χρονη αγνοούμενη μέσα σε βαρέλι Facebook Twitter
Twitter
0

Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος στην Αυστραλία για την δολοφονία 9χρονης αγνοούμενης, που βρέθηκε μέσα σε βαρέλι νεκρή.

Το θύμα χάθηκε την περασμένη εβδομάδα από την περιοχή Blue Mountains κοντά στο Σίδνεϊ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Η εξαφάνισή της πυροδότησε μια μαζική έρευνα που ολοκληρώθηκε την Τρίτη όταν οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το πτώμα του παιδιού κοντά σε ένα ποτάμι σε μια γειτονική περιοχή. Η αστυνομία είπε ότι ένας 31χρονος συνελήφθη σε διαμέρισμα στο Σίδνεϊ.

Ο κατηγορούμενος βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή χθες αλλά δεν έκανε λόγο για δολοφονία ούτε ζήτησε συγνώμη. Η επόμενη ακρόασή του θα γίνει τον Μάρτιο. Η 9χρονη, της οποίας η ταυτότητα δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί για νομικούς λόγους, βρισκόταν σε διακοπές με τη μητέρα της όταν εξαφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη. Το επόμενο πρωί η μητέρα της έκανε αναφορά στις αρχές.

Τις επόμενες πέντε ημέρες, αστυνομικοί, πυροσβέστες και εθελοντές της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης ερεύνησαν την περιοχή ενώ περισσότεροι από 200 αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνα που ταυτοποίησε τον ύποπτο και τις περίεργες κινήσεις του, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Ήταν μια αρκετά επίπονη εργασία για την ανάλυση δεδομένων, την ανάλυση από κάμερες και μας οδήγησε να αναζητήσουμε την τοποθεσία που την εντοπίσαμε χθες το βράδυ», δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής επίτροπος Ντέιβιντ Χάντσον. Όπως φάνηκε από την έρευνα ο ύποπτος είχε αγοράσει σακούλες με άμμο από ένα κατάστημα σιδηρικών, καθώς και καύσιμα για να μια βάρκα που βρισκόταν σε μια αποβάθρα στο Σίδνεϊ. «Το σκάφος ωστόσο δεν λειτουργούσε», είπε ο αναπληρωτής επίτροπος Χάντσον.

Ο ύποπτος φέρεται να ταξίδεψε στην περιοχή του ποταμού Colo, όπου βρέθηκε αργότερα το βαρέλι. Δεν απέχει πολύ από το σημείο, από όπου χάθηκαν τα ίχνη του κοριτσιού. «Μέχρι να διεξαχθεί η νεκροψία, εξακολουθούμε να είμαστε αβέβαιοι για το τι ακριβώς της συνέβη», πρόσθεσε ο αναπληρωτής επίτροπος Χάντσον.

«Αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι ο κατηγορούμενος για τον φόνο ήταν υπεύθυνος, πρώτον, για την τοποθέτησή της στο βαρέλι και μετά για την ρίψη αυτού του βαρελιού στη θαμνώδη περιοχή όπου το εντοπίσαμε».

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας της Τετάρτης, ο δικηγόρος του υπόπτου είπε ότι ο πελάτης του είχε μακροχρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας. Οι εισαγγελείς είπαν ότι υπάρχουν «πολυπλοκότητες» στην υπόθεση, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Η αστυνομία από την πλευρά της είπε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν.

Η δημοσιοποίηση των ονομάτων παιδιών θυμάτων απαγορεύεται βάσει της κρατικής νομοθεσίας χωρίς άδεια από τους πλησιέστερους συγγενείς τους, ανέφερε η Sydney Morning Herald.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ