Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην πολιτεία του Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία, έμειναν χωρίς ρεύμα μετά από έκρηξη σε μονάδα παραγωγής.

 

Οι εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές ενώ οι Αρχές προειδοποίησαν για το ενδεχόμενο κυκλοφοριακού χάους. Η CS Energy ανέφερε πως η φωτιά ξέσπασε στον σταθμό κοντά στην πόλη Biloela περίπου στις 13:45, τοπική ώρα. Έκτοτε το ρεύμα αποκαταστάθηκε για 250.000 καταναλωτές, ωστόσο περίπου υπολογίζεται πως συνολικά έχουν επηρεαστεί περίπου 375.000.

 

Ο υπουργός Ενέργειας του Κουίνσλαντ ζήτησε από τους πολίτες το βράδυ της Τρίτης να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος για τέσσερις ώρες ώστε να μην επιβαρύνεται το σύστημα.

 

Η διακοπή έπληξε σχολεία, σπίτια, επιχειρήσεις και ένα μεγάλο κομμάτι του δημόσιου τομέα. Παράλληλα επηρέασε για ένα διάστημα το αεροδρόμιο και τους σηματοδότες στην πόλη του Μπρίσμπεϊν, με τους αξιωματούχους να ζητούν από τους οδηγούς να προσέχουν στους δρόμους.

 

Για τα αίτια του συμβάντος οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Κουίνσλαντ δήλωσαν ότι έσβησαν μία φωτιά σε γεννήτριες και ότι περίμεναν να είναι «παρατεταμένο».

 

Με πληροφορίες από ΒΒC