AUKUS: Η Γαλλία ανακαλεί τους πρεσβευτές της σε ΗΠΑ και Αυστραλία- Για διαβουλεύσεις

AUKUS: Η Γαλλία ανακαλεί τους πρεσβευτές της σε ΗΠΑ και Αυστραλία- Για διαβουλεύσεις Facebook Twitter
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Ζαν Ιβ Λεντριάν (Πηγή φωτό ΑP)
0

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τους πρεσβευτές της στις ΗΠΑ και την Αυστραλία, για διαβουλεύσεις. 

Αφορμή για την ανάκληση των διπλωματών ήταν η «εξαιρετικής σοβαρότητα» ανακοίνωση της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ουάσινγκτον, Λονδίνου και Καμπέρας (η λεγόμενη AUKUS), που οδήγησε στην ακύρωση, εκ μέρους της Αυστραλίας, της σύμβασης για την προμήθεια υποβρυχίων από τη Γαλλία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν- Ιβ Λεντριάν. 

«Κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Δημοκρατίας, αποφάσισα να ανακαλέσω αμέσως στο Παρίσι για διαβουλεύσεις τους δύο πρεσβευτές μας στις ΗΠΑ και την Αυστραλία», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας. 

«Αυτή η ασυνήθιστη απόφαση δικαιολογείται από την ασυνήθιστη σοβαρότητα των ανακοινώσεων που έγιναν στις 15 Σεπτεμβρίου από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του ο Λεντριάν. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM
Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Η 73χρονη δηλώνει αποφασισμένη να βρει απαντήσεις για να θεραπευτεί - «Θέλω να επισκεφθώ τον πρώην σύζυγό μου για να έχω απαντήσεις. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά πρέπει να τον κοιτάξω κατάματα»
THE LIFO TEAM