AUKUS: Η Γαλλία ανακαλεί τους πρεσβευτές της σε ΗΠΑ και Αυστραλία- Για διαβουλεύσεις

AUKUS: Η Γαλλία ανακαλεί τους πρεσβευτές της σε ΗΠΑ και Αυστραλία- Για διαβουλεύσεις Facebook Twitter
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Ζαν Ιβ Λεντριάν (Πηγή φωτό ΑP)
0

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τους πρεσβευτές της στις ΗΠΑ και την Αυστραλία, για διαβουλεύσεις. 

Αφορμή για την ανάκληση των διπλωματών ήταν η «εξαιρετικής σοβαρότητα» ανακοίνωση της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ουάσινγκτον, Λονδίνου και Καμπέρας (η λεγόμενη AUKUS), που οδήγησε στην ακύρωση, εκ μέρους της Αυστραλίας, της σύμβασης για την προμήθεια υποβρυχίων από τη Γαλλία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν- Ιβ Λεντριάν. 

«Κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Δημοκρατίας, αποφάσισα να ανακαλέσω αμέσως στο Παρίσι για διαβουλεύσεις τους δύο πρεσβευτές μας στις ΗΠΑ και την Αυστραλία», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας. 

«Αυτή η ασυνήθιστη απόφαση δικαιολογείται από την ασυνήθιστη σοβαρότητα των ανακοινώσεων που έγιναν στις 15 Σεπτεμβρίου από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του ο Λεντριάν. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM