Αστυνομικό τμήμα στόλισε χριστουγεννιάτικο δέντρο με φωτογραφίες υπόπτων και προκαλεί οργή

Αστυνομικό τμήμα στόλισε χριστουγεννιάτικο δέντρο με φωτογραφίες υπόπτων και προκαλεί οργή Facebook Twitter
0

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρο σε αστυνομικό τμήμα της Αλαμπάμα, που στολίστηκε με φωτογραφίες σήμανσης. 

Η φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του τμήματος στο Facebook, συγκέντρωσε δεκάδες αρνητικά σχόλια, με τοπικές οργανώσεις περί ατομικών ελευθεριών να χαρακτηρίζουν την ανάρτηση «ελεεινή και απαράδεκτη». 

Εκπρόσωπος του σερίφη υπερασπίστηκε την φωτογραφία, που έκτοτε έχει διαγραφεί, λέγοντας πως απεικονίζει εγκληματίες, οι οποίοι ήταν κατ' επανάληψη παραβάτες. 

«Στολίσαμε το δέντρο μας με φωτογραφίες σήμανσης για να δείξουμε πόσους κακοποιούς έχουμε βγάλει από τους δρόμους του Μόμπαϊλ φέτος! Δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς τους πιστούς μας followers!», έγραφε η λεζάντα της φωτογραφίας. 

Our Executive Director JaTaune Bosby on the Mobile sheriff’s ‘thug’ Christmas tree: “The majority of people arrested...

Δημοσιεύτηκε από ACLU of Alabama στις Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020

Η ανάρτηση συγκέντρωσε 7.900 σχόλια, σύμφωνα με το Associated Press. Ενώ κάποιες από τις αντιδράσεις ήταν θετικές, οι περισσότεροι χρήστες απάντησαν σχολιάζοντας ότι ο στολισμός ήταν «ταπεινωτικός και απάνθρωπος», σημειώνει το πρακτορείο.

Μετά τον σάλο, εκπρόσωπος του σερίφη διευκρίνισε στο AI.com πως στην επίμαχη φωτογραφία είχε γίνει Photoshop και πως δεν εκτίθετο στο κτίριο της αστυνομίας, προσθέτοντας πως διέγραψαν την ανάρτηση μετά από απειλές για τη ζωή τους.  

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΒΑΣΗ RAF

Διεθνή / Κύπρος: Από τον Λίβανο εκτοξεύθηκαν τα drones που έπληξαν τη βάση Ακρωτηρίου – Πιθανή εμπλοκή της Χεζμπολάχ

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής και οι κυπριακές αρχές ανέφεραν ότι το πρωί της Δευτέρας αναχαιτίστηκαν ακόμη δύο drones που κινήθηκαν προς την κατεύθυνση των βρετανικών βάσεων
THE LIFO TEAM
ΜΑΚΡΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία αυξάνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο – Στην «πυρηνική ομπρέλα» και η Ελλάδα

Η ένταξη της Ελλάδας στη γαλλική πρωτοβουλία συνδέεται με τη στενή αμυντική συνεργασία Αθήνας και Παρισιού, η οποία αναμένεται να ανανεωθεί τον Απρίλιο, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του Μακρόν στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: Αυτοί είναι οι 4 στόχοι των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να αιτιολογήσει την απόφαση για την έναρξη των επιχειρήσεων το Σάββατο, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «την τελευταία και καλύτερη ευκαιρία» να πληγεί η Τεχεράνη
THE LIFO TEAM